Βιογραφία | Jamelia

11/01/2017, 19:28 | Συντάκτης: Ελένη Κεφαλληνού

Η Jamelia γεννήθηκε στο Λονδίνο, στις 11 Ιανουαρίου 1981.

Ο πατέρας είναι από τη Ζιμπάμπουε και η μητέρα της Τζαμαϊκανή. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2000, όταν ήταν ακόμα 18 χρονών! Τότε κυκλοφόρησε το πρώτο της cd. Βέβαια αυτή ήταν η επίσημη έναρξη της καριέρας της, καθώς η ιστορία ξεκινάει νωρίτερα, από τα 15 της, όταν άνθρωπος της δισκογραφικής εταιρείας Parlophone την άκουσε να τραγουδάει σε ένα γραφείο accapella κάποια γνωστά τραγούδια. Η φωνή της τον εξέπληξε και αμέσως την πήγε στα γραφεία της εταιρείας όπου τελικά της έκαναν συμβόλαιο με τον όρο όμως να κάνει δίσκο όταν η φωνή της θα ήταν πραγματικά ώριμη για κάτι τέτοιο. Το όνειρο της πιτσιρίκας Jamelia έγινε πραγματικότητα το 2000, όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της με τίτλο “Drama”. Το album αυτό έδωσε τρία singles, τα “Money”, “Call me” και “The boy next door”. Η δουλειά είχε σχετική επιτυχία, ικανή όμως για να κάνει τη Jamelia να ονειρεύεται για ένα πιο λαμπρό μέλλον. Άλλωστε η νεαρή προτάθηκε για 4 μουσικά βραβεία mobo (2000) και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το ένα (MTV Best video)!

Λίγο αργότερα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Η εκκολαπτόμενη star μένει έγκυος και αποφασίζει να γίνει μια καλή μητέρα, παρ’ όλο που παραμένει ανύπαντρη. Γεννάει το Μάρτιο του 2001 ένα κοριτσάκι και εγκαταλείπει τα μουσικά πράγματα, μη γνωρίζοντας αν θα της δινόταν η ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα που μόλις είχε ξεκινήσει. Η λαχτάρα της όμως να γίνει μητέρα και να μεγαλώσει σωστά το παιδί της, δεν της άφηνε περιθώρια να σκέφτεται τίποτε άλλο! Άλλωστε λατρεύει τα παιδιά και συχνά δηλώνει πως αν δεν ήταν τραγουδίστρια θα ήθελε να ήταν παιδοψυχολόγος! Ωστόσο 2,5 χρόνια μετά, αποφασίζει πως, έχοντας μεγαλώσει κάπως και το παιδί της, είναι η ώρα να επιστρέψει στη μουσική βιομηχανία και να δώσει ξανά το δικό της αγώνα για την επιτυχία. Αρχικά κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2003 ένα single που έγραψε η ίδια και ο C Swing, με τίτλο “Bout”. Το τραγούδι κάνει επιτυχία, παρά τα προβλήματα που συνόδεψαν την πορεία του, όπως το video clip που καθυστέρησε πολύ να κυκλοφορήσει, ενώ η Rah Digga που συμμετείχε τραγουδώντας μαζί με την Jamelia, αρνήθηκε να παίξει στο video clip!

Τον Σεπτέμβριο όμως έρχεται το “Superstar” ένα single που κάνει αίσθηση σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!

Το “Superstar” είναι και το βασικό τραγούδι του “Thank you” του album που κυκλοφορεί λίγες ημέρες μετά και είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο album της τραγουδίστριας!

Η Jamelia έχει καταφέρει να επιστρέψει με αξιώσεις στο χώρο της r’n’b σκηνής… Μετά από τρία χρόνια, το 2006 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Walk with Me” ενώ φέτος πρόκειται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ με τίτλο “Rebel”.

To 2012 συμμετείχε στο The Voice της Ιρλανδίας ως «προπονήτρια» (coach).  

Δισκογραφία:

Studio albums Drama (2000)

Thank You (2003)

Walk with Me (2006)

Rebel (2013)

Compilation albums

Superstar – The Hits (2007)

Jamelia – The Collection (2009)

DVD Releases Thank You – Live (2004)

DJ (2004)

Something about You (2006)

Beware of the Dog (2006)  

Πηγές: www.musiccorner.gr  

Επιμέλεια-προσαρμογή: Σοφία Παφτούνου  

Ο πατέρας είναι από τη Ζιμπάμπουε και η μητέρα της Τζαμαϊκανή. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2000, όταν ήταν ακόμα 18 χρονών! Τότε κυκλοφόρησε το πρώτο της cd. Βέβαια αυτή ήταν η επίσημη έναρξη της καριέρας της, καθώς η ιστορία ξεκινάει νωρίτερα, από τα 15 της, όταν άνθρωπος της δισκογραφικής εταιρείας Parlophone την άκουσε να τραγουδάει σε ένα γραφείο accapella κάποια γνωστά τραγούδια. Η φωνή της τον εξέπληξε και αμέσως την πήγε στα γραφεία της εταιρείας όπου τελικά της έκαναν συμβόλαιο με τον όρο όμως να κάνει δίσκο όταν η φωνή της θα ήταν πραγματικά ώριμη για κάτι τέτοιο. Το όνειρο της πιτσιρίκας Jamelia έγινε πραγματικότητα το 2000, όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της με τίτλο “Drama”. Το album αυτό έδωσε τρία singles, τα “Money”, “Call me” και “The boy next door”. Η δουλειά είχε σχετική επιτυχία, ικανή όμως για να κάνει τη Jamelia να ονειρεύεται για ένα πιο λαμπρό μέλλον. Άλλωστε η νεαρή προτάθηκε για 4 μουσικά βραβεία mobo (2000) και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το ένα (MTV Best video)!

Λίγο αργότερα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Η εκκολαπτόμενη star μένει έγκυος και αποφασίζει να γίνει μια καλή μητέρα, παρ’ όλο που παραμένει ανύπαντρη. Γεννάει το Μάρτιο του 2001 ένα κοριτσάκι και εγκαταλείπει τα μουσικά πράγματα, μη γνωρίζοντας αν θα της δινόταν η ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα που μόλις είχε ξεκινήσει. Η λαχτάρα της όμως να γίνει μητέρα και να μεγαλώσει σωστά το παιδί της, δεν της άφηνε περιθώρια να σκέφτεται τίποτε άλλο! Άλλωστε λατρεύει τα παιδιά και συχνά δηλώνει πως αν δεν ήταν τραγουδίστρια θα ήθελε να ήταν παιδοψυχολόγος! Ωστόσο 2,5 χρόνια μετά, αποφασίζει πως, έχοντας μεγαλώσει κάπως και το παιδί της, είναι η ώρα να επιστρέψει στη μουσική βιομηχανία και να δώσει ξανά το δικό της αγώνα για την επιτυχία. Αρχικά κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2003 ένα single που έγραψε η ίδια και ο C Swing, με τίτλο “Bout”. Το τραγούδι κάνει επιτυχία, παρά τα προβλήματα που συνόδεψαν την πορεία του, όπως το video clip που καθυστέρησε πολύ να κυκλοφορήσει, ενώ η Rah Digga που συμμετείχε τραγουδώντας μαζί με την Jamelia, αρνήθηκε να παίξει στο video clip!

Τον Σεπτέμβριο όμως έρχεται το “Superstar” ένα single που κάνει αίσθηση σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!

Το “Superstar” είναι και το βασικό τραγούδι του “Thank you” του album που κυκλοφορεί λίγες ημέρες μετά και είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο album της τραγουδίστριας!

Η Jamelia έχει καταφέρει να επιστρέψει με αξιώσεις στο χώρο της r’n’b σκηνής… Μετά από τρία χρόνια, το 2006 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Walk with Me” ενώ φέτος πρόκειται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ με τίτλο “Rebel”.

To 2012 συμμετείχε στο The Voice της Ιρλανδίας ως «προπονήτρια» (coach).  

Δισκογραφία:

Studio albums Drama (2000)

Thank You (2003)

Walk with Me (2006)

Rebel (2013)

Compilation albums

Superstar – The Hits (2007)

Jamelia – The Collection (2009)

DVD Releases Thank You – Live (2004)

DJ (2004)

Something about You (2006)

Beware of the Dog (2006)  

Πηγές: www.musiccorner.gr  

Επιμέλεια-προσαρμογή: Σοφία Παφτούνου  


Tralala Social Media