Συνέντευξη | Rec: «Ο κόσμος μας είχε συνηθίσει να δεχόμαστε ακρωτηριασμούς και τώρα καταλήξαμε να “γεννάμε”!»

27/04/2015, 15:13 | Συντάκτης: Σοφία Μπεκιάρη

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της εποχής! Οι Rec έχουν καταφέρει να βάλουν την δική τους, ξεχωριστή σφραγίδα στην μουσική βιομηχανία! Το Tralala.gr και η δημοσιογράφος Σοφία Μπεκιάρη σας παρουσιάζουν μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης! 

Οι Rec δεν δίστασαν να απαντήσουν σε όλα… Πόσο εύκολα γίνονται πραγματικές επιτυχίες στις μέρες μας, έχουν ημερομηνία λήξης τα συγκροτήματα στην Ελλάδα, ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή τους ως σήμερα, έχουν δεχθεί πισώπλατα μαχαιρώματα ως σήμερα και γιατί δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση για ένα από τα μέλη του συγκροτήματος;

Rec girismata video clip 10

Καταρχήν χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και τα λέμε για ακόμη μια φορά… Πως είναι οι Rec αυτή την περίοδο;

Η χαρά είναι και δική μας μιας που οι πορείες μας ήταν από την αρχή παράλληλες με το portal του tralala.gr Η περίοδος αυτή μας βρίσκει στη φάση που κυκλοφορήσαμε την νέα μας δουλειά με τίτλο “ΜΠΕΣ” και σε λίγες ημέρες κυκλοφορούμε με την δισκογραφική μας εταιρεία το δεύτερο άλμπουμ μας μετά από 4 χρόνια. Άρα αυτή η περίοδος είναι μια πολύ όμορφη περίοδος για τους REC και για εμάς προσωπικά.

Πρόσφατα μας παρουσιάσατε το νέο σας τραγούδι… «Μπες» ο τίτλος… Τι σας κέρδισε σε αυτό το τραγούδι;

Πρόκειται για μια συνεργασία που κάναμε με τον φίλο μας STAN και αρχικά μας κέρδισε η δική του “ματιά” στο πως θα ήθελε εκείνος να ακούσει τους REC. Είναι ένα τραγούδι ρυθμικό, δροσερό που ακούγεται ευχάριστα όλες τις ώρες. Έχει μέσα κάτι από όλους μας και αυτό το κάνει ξεχωριστό πιστεύουμε.

Στις ημέρες μας είναι εύκολο να γίνουν επιτυχίες;

Ίσως πιο εύκολο από ότι ήταν στο παρελθόν και αυτό λόγω του διαδικτύου. Μέσα από νέες τεχνολογίες, YouTube, Spotify, Napster κλπ ο κάθε ένας από εμάς μπαίνει και ακούει ένα τραγούδι μόλις κυκλοφορήσει και κρίνει. Κρίνει αν είναι καλό, κακό, αν θα το λιώσει στο replay, αν θα το βάλει στο mp3 player του αν θα το έχει στο αυτοκίνητο ή ακόμη και στο γυμναστήριο. Με όλα αυτά τα δεδομένα νομίζω ότι μια επιτυχία πλέον δύσκολα δεν γίνεται αντιληπτή από την πρώτη στιγμή, από το μοναδικό κριτή των επιτυχιών που είναι ο κόσμος.

Αναρωτιέμαι όταν λέμε «επιτυχία» τι ακριβώς εννοούμε… Πόσο θα το αγαπήσει ο κόσμος ένα τραγούδι ή πόσο συχνά θα παίζει στα ραδιόφωνα;

Σίγουρα το πόσο θα το αγαπήσει ο κόσμος! Για τον κόσμο γράφουμε τα τραγούδια, το ραδιόφωνο αποτελεί το μέσο και όχι το καθοριστικό παράγοντα στο τι θα γίνει επιτυχία. Φυσικά όταν ένα ραδιόφωνο είναι “κοντά” στον κόσμο μεταφράζει και σε airplay την τάση του κόσμου για ένα τραγούδι. Βέβαια τα ραδιόφωνα που ακολουθούν τάσεις και όχι έρευνες που ερευνούν τις τάσεις είναι ελάχιστα!

Εσείς έχετε μπει ποτέ στην διαδικασία να γράψετε ένα τραγούδι προσαρμοσμένο σε αυτά που ζητάνε τα ραδιόφωνα;

Εμείς από την πρώτη μέρα που κυκλοφορήσαμε το “Σε όνειρα Χαμένα” καταλάβαμε ότι ο ήχος μας ταιριάζει στα ραδιόφωνα. Δεν κάναμε κάτι για αυτό, ούτε δουλέψαμε προς αυτή τη φιλοσοφία. Το έχουμε μέσα μας και απλά βγαίνει. Από την άλλη δεν πιστεύω ότι θα γράφαμε και εύκολα κάτι που δεν θα ταίριαζε στις ραδιοφωνικές συχνότητες, είμαστε MusicRadio Addicted!

rec

Αποτελείστε από 4 άτομα… πρόσφατα προστέθηκε στην παρέα σας ο Βασίλης Φορτούνης… πως αποφασίσατε να κάνετε αυτή την κίνηση;

Ναι ο Βασίλης μας ή Billy Fortune είναι η νέα προσθήκη στο γκρουπ, δεν είμαστε όμως 4! Είμαστε πολλοί περισσότεροι από αυτούς που βλέπετε, ο Βασίλης είναι ένας άνθρωπος που πρώτα γίναμε φίλοι και μετά προστέθηκε και στο δυναμικό μας. Το Project REC χωράει ακόμη περισσότερο κόσμο μέσα, άρα μην σας ξαφνιάσουμε με όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό. Βλέπεις μέχρι σήμερα ο κόσμος μας είχε συνηθίσει να δεχόμαστε ακρωτηριασμούς και τώρα καταλήξαμε να “γεννάμε”!

Πόσο εύκολο είναι να υπάρχει σύμπνοια απόψεων σε ένα γκρουπ;

Πανεύκολο, αρκεί να φιλτράρονται σωστά. Όπως αντιλαμβάνεσαι οι απόψεις είναι απαραίτητες σε κάτι που έχει να κάνει με ψυχή όπως είναι η μουσική, αλλά πάντοτε επικρατεί μία και είναι αυτή που μας τεκμηριώνεται καλύτερα. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ πρόβλημα διαφωνίας σε ότι αφορά τις απόψεις μας. Μάλλον είμαστε τυχεροί σε αυτό.

Τα συγκροτήματα γενικότερα ευδοκιμούν στην Ελλάδα ή έχουν ημερομηνία λήξης;

Όλα τα συγκροτήματα έχουν ημερομηνία λήξης! Όποιος διαφωνήσει σε αυτό με χαρά να συζητήσουμε μαζί του. Όσο αισιόδοξοι και να προσπαθούμε να είμαστε σε αυτό η πραγματικότητα θα μας προσγειώνει πάντοτε. Αυτός είναι και ο λόγος που οι REC είναι project και όχι γκρουπ. Τολμάμε να αλλάζουμε ότι δεν μας αρέσει, να πειραματιζόμαστε στον ήχο μας και να ανανεωνόμαστε. Ο Άρης είναι o Mr. REC, είναι εκείνος που παρουσιάζει το κάθε τραγούδι και το αντιμετωπίζει ως project. Πάντως αν μας ρωτήσεις εμείς θεωρούμε ότι αυτή η ομάδα που υπάρχει σήμερα θα είναι μαζί για πάντα!!!

tsalikis-rec-pairno-tin-efthini-15

Ο μεγαλύτερος «εχθρός» σας ως συγκρότημα ποιος είναι;

Ο ίδιος μας ο εαυτός σας. Η εσωστρεφής συμπεριφορά που σε κάνει να μην βλέπεις όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, αλλά να ψάχνεσαι συνεχώς εσωτερικά. Περάσαμε μια τέτοια φάση, δεν ξέρω κατά πόσο βγήκαμε σοφότεροι από αυτή, αλλά σίγουρα αντιληφθήκαμε ότι δεν μας έκανε καθόλου καλό.

Ποια ήταν η ποιο δύσκολη στιγμή σας ως σήμερα;

Πιστεύουμε ότι περάσαμε μια πολύ δύσκολη φάση ανάμεσα στο 2013 – 2014. Είχαμε λίγο κλειστεί στον εαυτό μας, αυτό που λένε εσωστρέφεια. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια φάση από τις πολλές ίσως που θα έρθουν από την οποία όμως βγήκαμε νικητές και ακόμη πιο ώριμοι.

Κάνοντας έναν απολογισμό στην μέχρι τώρα πορεία σας, τι ετυμηγορία θα βγάζατε; Είστε ικανοποιημένοι από την πορεία σας; Πιστεύετε πως ο στόχος σας επιτεύχθηκε;

Είμαστε ικανοποιημένοι για τα δεδομένα που είχαμε, αλλά ο στόχος δεν είναι ένας. Υπάρχουν μικροί στόχοι που ο ένας ακολουθεί τον άλλον στην διάρκεια της πορείας μας. Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα μας βήματα.

Κεφάλαιο δισκογραφία… Πόσο έχει εξελιχτεί το κομμάτι αυτό στις μέρες μας;

Στις μέρες μας παρατηρείται μια αβεβαιότητα και μια τεράστια αλλαγή στον δισκογραφικό χάρτη. Μεγάλες δισκογραφικές με μεγάλα προβλήματα, μικρότερες εταιρείες με μεγάλα σχέδια, και δεκάδες “labels” ακολουθούν μια μόδα, λάθος για εμάς. Ο καιρός αυτός απαιτεί να είσαι παρατηρητικός από καλλιτεχνική άποψης.

rec-video-clip-02

Πολλοί καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι στην εποχή που ζούμε είναι προτιμότερο να κυκλοφορούν μεμονωμένα τραγούδια ενώ κάποιοι άλλοι τάσσονται υπέρ των ολοκληρωμένων δισκογραφικών δουλειών. Η δική σας γνώμη ποια είναι;

Σε αυτό δεν έχουμε αντικειμενική άποψη, πιστεύουμε ότι ως ζήτημα πρέπει να εξετάζεται από τον κάθε ένα καλλιτέχνη ξεχωριστά. Τι φάση περνάει, πόσο κοινό διαθέτει (φανατικό), τι καριέρα θέλει να ακολουθήσει. Σίγουρα το single by single δίνει μια σχετική σιγουριά, γιατί κυρίως το “άνοιγμα” σου είναι μικρότερο.

Θα ήθελα να φροντίσουμε ο κόσμος να μάθει λίγα πράγματα για εσάς… Ποιος είναι ο Άρης Λουμάκης & πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική;

Ο Άρης Λουμάκης είναι ένας “αλητάκος” από την Καλλιθέα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια αγαπημένη οικογένεια και με την μεγάλη του αδυναμία να είναι ο αδελφός του ο Μαρίνος. Κάπως έτσι θα περιέγραφα τον εαυτό μου αν είχα περιορισμό στις λέξεις που χρησιμοποιώ. Η αλήθεια είναι ότι η μουσική ήταν από την αρχή στη ζωή μου. Θυμάμαι να γράφω τους πρώτους μου στίχους ακριβώς μετά από έναν χωρισμό μου στο Γυμνάσιο. Άλλη μια φορά από όταν είχα παίξει ξύλο στο σχολείο με τον κολλητό μου γιατί δεν μου είπε ποτέ ότι θα άλλαζε σχολείο και δεν θα είμασταν στο ίδιο θρανίο πια (σοβαρός λόγος, του άφησα κάτι να με θυμάται). Είμαι η μουσική μου, γεννήθηκα μαζί της θα συνεχίσω να ζω παρέα με αυτή…

Ποιος είναι ο Mike & πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική;

Είμαι ο MIKE (Μιχάλης Βασιλειάδης) κατάγομαι από το νησί της Ρόδου και βρίσκομαι στην Αθήνα όπου και ζω τα τελευταία εννιά χρόνια! Η μουσική και τραγούδι ήταν από πάντα αυτό που αποκαλούσα “ο εαυτός μου”. Με ένα μαγικό τρόπο ήξερα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τι θέλω να κάνω και αυτό ήταν μουσική! Μετά το τέλος των σπουδών μου ως τεχνικός μουσικός δισκογραφίας και ζωντανών εμφανίσεων έκανα τα πρώτα μου βήματα διδάσκοντας φωνητική τέχνη και κάνοντας κάποιες ζωντανές εμφανίσεις και κάπως έτσι γνώρισα των Άρη Λουμάκη από τους REC όπου μου χάρισε απλόχερα το εισιτήριο για αυτό το μαγικό μουσικό ταξίδι που βλέπετε μέχρι σήμερα!

Rec girismata video clip 5

Ποιος είναι ο Βασίλης Φορτούνης & πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική;

Είμαι ο Βασίλης Φορτούνης και ενώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη μου τα Ιωάννινα αποφάσισα ότι πρέπει να κατέβω στην πρωτεύουσα να σπουδάσω μηχανολόγος. Ευτυχώς όμως κατέληξα να ασχολούμαι από πολύ νωρίς με την πραγματική μου αγάπη την μουσική γιατί αλλιώς εγώ και η φουκαριάρα η μάνα μου θα τρώγαμε νότες. Μεγάλη μου αδυναμία το ραδιόφωνο με το οποίο και απασχολούμαι ως ραδιοφωνικός παραγωγός από το 2005 ως σήμερα όταν και βρέθηκε στο οπτικό & ενεργειακό μου πεδίο ο Άρης ο Λουμάκης! Δεν περιγράφω άλλο… Με πολύ μεγάλη μου χαρά τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνεργασία. Τα καλύτερα έρχονται για τους REC.

Ποια είναι η Ξένια & πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική;

Είμαι η Ξένια Ενέν και η καταγωγή μου είναι από Ουκρανία και Ελλάδα. Η μουσική υπάρχει από πάντα στην ζωή μου και από παιδί ένιωθα πως η καρδιά μου ανήκε σε αυτή. Πριν ακόμα ξεκινήσω να μιλάω είχα ήδη μουσικές ανησυχίες κατά τα λεγόμενα της μητέρας μου!(γέλια)
Από την ηλικία των 7 χρόνων στο σχόλιο ακόμα έπαιρνα μέρος σε όλα τα ‘singing competitions’ και παράλληλα επίσης έκανα 2 χρόνια SLS (speech level singing) για να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Άλλη μια αγάπη μου είναι το business marketing/advertising το οποίο και σπούδασα, αλλά και πάλι υπερίσχυσε η μουσική μέσα μου. Ερχόμενη στην Ελλάδα εδώ και 4 χρόνια από τη Μάλτα όπου και ζούσα είχα την τύχη να γνωρίσω τον Άρη Λουμάκη και τον Μike Βασιλειάδη όπου μαζί μέχρι και σήμερα ταξιδεύουμε σε αυτό το μουσικό όνειρο που λέγεται REC!

Rec girismata video clip 2

Πρόσφατα αναφερθήκατε και σε ένα ρατσιστικό σχόλιο για την καταγωγή της Ξένιας… μιλήστε μου λίγο σχετικά.

Ήταν μια δύσκολη μέρα μέσα σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά μάλιστα. Η Ξένια μας είναι μισή Ουκρανή, μισή Ελληνίδα. Ποτέ δεν κρύψαμε αυτή την καταγωγή και έτσι και αυτός ο δ/ντης ραδιοφώνου επαρχίας σκέφτηκε ότι ήταν ένας καλός λόγος να μας “χτυπήσει” με αυτό.
Όλα ξεκίνησα από ένα SMS που δέχτηκε ο Άρης στο κινητό του από τον άνθρωπο αυτόν. Έλεγε “Η Ξένια σας με έσβησε από το Facebook” μετά από λίγα λεπτά ανάρτησε status στο Facebook γράφοντας ότι τον έσβησε αλλοδαπή τραγουδίστρια και ότι εδώ είναι Ελλάδα και χρειάζεται όπως είπε “σκούπα”!
Το κορίτσι μας αυτό τον καιρό έχει οικογενειακό πρόβλημα καθώς στην χώρα της γίνεται πόλεμος και το σπίτι της έχει καταστραφεί από βόμβες. Συγγενείς της μένουν ακόμη στην περιοχή και μάλιστα στέλνουμε χρήματα για τα βασικά αρκετά συχνά. Ποτέ δεν είχαμε αναφερθεί σε αυτό μέχρι το γεγονός, αλλά το κορίτσι μας συνδύασε στο μυαλό της όσα περνάει με αυτό και ένιωσε πολύ άσχημα για το γεγονός. Έπρεπε να την στηρίξουμε, έπρεπε να δει ότι είμαστε δίπλα της, γιατί είμαστε και θα είμαστε! Για αυτό ανεβάσαμε ένα σχόλιο χωρίς να τον κατονομάζουμε, και ο κόσμος απλά ξέσπασε κυριολεκτικά από κάτω με θετικά σχόλια υπέρ της Ξένιας μας..
Αυτά έγιναν σε πολύ γενικές γραμμές, δεν ξέρουμε πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να έχουν αυτές τις πεποιθήσεις και να έχουν παρόλα αυτά χώρο στην μουσική βιομηχανία, αυτός ίσως πρέπει να το δουν αρμόδια όργανα και να κάνουν τις δικές τους ενέργειες. Εμείς από την πλευρά μας ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε εξελίξεις.

Πισώπλατα μαχαιρώματα έχετε δεχθεί γενικότερα;

Αν σου πούμε όχι θα το πιστέψεις; Έχουμε ίσως τους πιο προβλέψιμους εχθρούς, δεν προλαβαίνουν να μας “χτυπήσουν”! Όπως λέει και το νέο μας τραγούδι: “Αντέχουμε χτυπήματα είναι όλα τους αδύναμα”

Rec girismata video clip 8

Πραγματικές φιλίες υπάρχουν στο χώρο;

Είναι δυσδιάκριτες, αλλά υπάρχουν. Δεν είναι αυτές που φαίνονται πάντως σίγουρα. Είναι οι άλλες… αυτές που δεν βγαίνουν selfies, που δεν ταγκάροντε !

Ποια είναι μια συνεργασία που επιθυμείτε να κάνετε μελλοντικά;

Θα δείτε…απλά..

Μιλήστε μας λίγο για το πολύ αναμενόμενο σας άλμπουμ.

Πάνε 4 χρόνια από την ίδρυση μας πλέον και από την ταυτόχρονη κυκλοφορία της 1ης και μοναδικής μας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς. Αποφασίσαμε λοιπόν μαζί με την Feelgood Records πως οι REC πρέπει να έχουν το δικό τους υλικό μαζεμένο σε έναν δίσκο. Περισσότερα από 22 τραγούδια μας και Remixes συγκεντρώθηκαν σε ένα διπλό deluxe album και αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στον Μάιο. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτό, ήταν αυτό που έλειπε από τότε που πρωτοπαρουσιαστήκαμε στο κοινό μέχρι και σήμερα.

Τι μας ετοιμάζεται για το καλοκαίρι;

Μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία και ίσως και μια εμφάνιση σε μαγαζί της συμπρωτεύουσας. Είμαστε γενικά γεμάτοι ενέργεια και περιμένουμε με αγωνία να ΜΠΕΙ το Καλοκαίρι για τα καλά!

Συνέντευξη: Σοφία Μπεκιάρη

(Visited 7,134 times, 1 visits today)

Οι Rec δεν δίστασαν να απαντήσουν σε όλα… Πόσο εύκολα γίνονται πραγματικές επιτυχίες στις μέρες μας, έχουν ημερομηνία λήξης τα συγκροτήματα στην Ελλάδα, ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή τους ως σήμερα, έχουν δεχθεί πισώπλατα μαχαιρώματα ως σήμερα και γιατί δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση για ένα από τα μέλη του συγκροτήματος;

Rec girismata video clip 10

Καταρχήν χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και τα λέμε για ακόμη μια φορά… Πως είναι οι Rec αυτή την περίοδο;

Η χαρά είναι και δική μας μιας που οι πορείες μας ήταν από την αρχή παράλληλες με το portal του tralala.gr Η περίοδος αυτή μας βρίσκει στη φάση που κυκλοφορήσαμε την νέα μας δουλειά με τίτλο “ΜΠΕΣ” και σε λίγες ημέρες κυκλοφορούμε με την δισκογραφική μας εταιρεία το δεύτερο άλμπουμ μας μετά από 4 χρόνια. Άρα αυτή η περίοδος είναι μια πολύ όμορφη περίοδος για τους REC και για εμάς προσωπικά.

Πρόσφατα μας παρουσιάσατε το νέο σας τραγούδι… «Μπες» ο τίτλος… Τι σας κέρδισε σε αυτό το τραγούδι;

Πρόκειται για μια συνεργασία που κάναμε με τον φίλο μας STAN και αρχικά μας κέρδισε η δική του “ματιά” στο πως θα ήθελε εκείνος να ακούσει τους REC. Είναι ένα τραγούδι ρυθμικό, δροσερό που ακούγεται ευχάριστα όλες τις ώρες. Έχει μέσα κάτι από όλους μας και αυτό το κάνει ξεχωριστό πιστεύουμε.

Στις ημέρες μας είναι εύκολο να γίνουν επιτυχίες;

Ίσως πιο εύκολο από ότι ήταν στο παρελθόν και αυτό λόγω του διαδικτύου. Μέσα από νέες τεχνολογίες, YouTube, Spotify, Napster κλπ ο κάθε ένας από εμάς μπαίνει και ακούει ένα τραγούδι μόλις κυκλοφορήσει και κρίνει. Κρίνει αν είναι καλό, κακό, αν θα το λιώσει στο replay, αν θα το βάλει στο mp3 player του αν θα το έχει στο αυτοκίνητο ή ακόμη και στο γυμναστήριο. Με όλα αυτά τα δεδομένα νομίζω ότι μια επιτυχία πλέον δύσκολα δεν γίνεται αντιληπτή από την πρώτη στιγμή, από το μοναδικό κριτή των επιτυχιών που είναι ο κόσμος.

Αναρωτιέμαι όταν λέμε «επιτυχία» τι ακριβώς εννοούμε… Πόσο θα το αγαπήσει ο κόσμος ένα τραγούδι ή πόσο συχνά θα παίζει στα ραδιόφωνα;

Σίγουρα το πόσο θα το αγαπήσει ο κόσμος! Για τον κόσμο γράφουμε τα τραγούδια, το ραδιόφωνο αποτελεί το μέσο και όχι το καθοριστικό παράγοντα στο τι θα γίνει επιτυχία. Φυσικά όταν ένα ραδιόφωνο είναι “κοντά” στον κόσμο μεταφράζει και σε airplay την τάση του κόσμου για ένα τραγούδι. Βέβαια τα ραδιόφωνα που ακολουθούν τάσεις και όχι έρευνες που ερευνούν τις τάσεις είναι ελάχιστα!

Εσείς έχετε μπει ποτέ στην διαδικασία να γράψετε ένα τραγούδι προσαρμοσμένο σε αυτά που ζητάνε τα ραδιόφωνα;

Εμείς από την πρώτη μέρα που κυκλοφορήσαμε το “Σε όνειρα Χαμένα” καταλάβαμε ότι ο ήχος μας ταιριάζει στα ραδιόφωνα. Δεν κάναμε κάτι για αυτό, ούτε δουλέψαμε προς αυτή τη φιλοσοφία. Το έχουμε μέσα μας και απλά βγαίνει. Από την άλλη δεν πιστεύω ότι θα γράφαμε και εύκολα κάτι που δεν θα ταίριαζε στις ραδιοφωνικές συχνότητες, είμαστε MusicRadio Addicted!

rec

Αποτελείστε από 4 άτομα… πρόσφατα προστέθηκε στην παρέα σας ο Βασίλης Φορτούνης… πως αποφασίσατε να κάνετε αυτή την κίνηση;

Ναι ο Βασίλης μας ή Billy Fortune είναι η νέα προσθήκη στο γκρουπ, δεν είμαστε όμως 4! Είμαστε πολλοί περισσότεροι από αυτούς που βλέπετε, ο Βασίλης είναι ένας άνθρωπος που πρώτα γίναμε φίλοι και μετά προστέθηκε και στο δυναμικό μας. Το Project REC χωράει ακόμη περισσότερο κόσμο μέσα, άρα μην σας ξαφνιάσουμε με όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό. Βλέπεις μέχρι σήμερα ο κόσμος μας είχε συνηθίσει να δεχόμαστε ακρωτηριασμούς και τώρα καταλήξαμε να “γεννάμε”!

Πόσο εύκολο είναι να υπάρχει σύμπνοια απόψεων σε ένα γκρουπ;

Πανεύκολο, αρκεί να φιλτράρονται σωστά. Όπως αντιλαμβάνεσαι οι απόψεις είναι απαραίτητες σε κάτι που έχει να κάνει με ψυχή όπως είναι η μουσική, αλλά πάντοτε επικρατεί μία και είναι αυτή που μας τεκμηριώνεται καλύτερα. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ πρόβλημα διαφωνίας σε ότι αφορά τις απόψεις μας. Μάλλον είμαστε τυχεροί σε αυτό.

Τα συγκροτήματα γενικότερα ευδοκιμούν στην Ελλάδα ή έχουν ημερομηνία λήξης;

Όλα τα συγκροτήματα έχουν ημερομηνία λήξης! Όποιος διαφωνήσει σε αυτό με χαρά να συζητήσουμε μαζί του. Όσο αισιόδοξοι και να προσπαθούμε να είμαστε σε αυτό η πραγματικότητα θα μας προσγειώνει πάντοτε. Αυτός είναι και ο λόγος που οι REC είναι project και όχι γκρουπ. Τολμάμε να αλλάζουμε ότι δεν μας αρέσει, να πειραματιζόμαστε στον ήχο μας και να ανανεωνόμαστε. Ο Άρης είναι o Mr. REC, είναι εκείνος που παρουσιάζει το κάθε τραγούδι και το αντιμετωπίζει ως project. Πάντως αν μας ρωτήσεις εμείς θεωρούμε ότι αυτή η ομάδα που υπάρχει σήμερα θα είναι μαζί για πάντα!!!

tsalikis-rec-pairno-tin-efthini-15

Ο μεγαλύτερος «εχθρός» σας ως συγκρότημα ποιος είναι;

Ο ίδιος μας ο εαυτός σας. Η εσωστρεφής συμπεριφορά που σε κάνει να μην βλέπεις όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, αλλά να ψάχνεσαι συνεχώς εσωτερικά. Περάσαμε μια τέτοια φάση, δεν ξέρω κατά πόσο βγήκαμε σοφότεροι από αυτή, αλλά σίγουρα αντιληφθήκαμε ότι δεν μας έκανε καθόλου καλό.

Ποια ήταν η ποιο δύσκολη στιγμή σας ως σήμερα;

Πιστεύουμε ότι περάσαμε μια πολύ δύσκολη φάση ανάμεσα στο 2013 – 2014. Είχαμε λίγο κλειστεί στον εαυτό μας, αυτό που λένε εσωστρέφεια. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια φάση από τις πολλές ίσως που θα έρθουν από την οποία όμως βγήκαμε νικητές και ακόμη πιο ώριμοι.

Κάνοντας έναν απολογισμό στην μέχρι τώρα πορεία σας, τι ετυμηγορία θα βγάζατε; Είστε ικανοποιημένοι από την πορεία σας; Πιστεύετε πως ο στόχος σας επιτεύχθηκε;

Είμαστε ικανοποιημένοι για τα δεδομένα που είχαμε, αλλά ο στόχος δεν είναι ένας. Υπάρχουν μικροί στόχοι που ο ένας ακολουθεί τον άλλον στην διάρκεια της πορείας μας. Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα μας βήματα.

Κεφάλαιο δισκογραφία… Πόσο έχει εξελιχτεί το κομμάτι αυτό στις μέρες μας;

Στις μέρες μας παρατηρείται μια αβεβαιότητα και μια τεράστια αλλαγή στον δισκογραφικό χάρτη. Μεγάλες δισκογραφικές με μεγάλα προβλήματα, μικρότερες εταιρείες με μεγάλα σχέδια, και δεκάδες “labels” ακολουθούν μια μόδα, λάθος για εμάς. Ο καιρός αυτός απαιτεί να είσαι παρατηρητικός από καλλιτεχνική άποψης.

rec-video-clip-02

Πολλοί καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι στην εποχή που ζούμε είναι προτιμότερο να κυκλοφορούν μεμονωμένα τραγούδια ενώ κάποιοι άλλοι τάσσονται υπέρ των ολοκληρωμένων δισκογραφικών δουλειών. Η δική σας γνώμη ποια είναι;

Σε αυτό δεν έχουμε αντικειμενική άποψη, πιστεύουμε ότι ως ζήτημα πρέπει να εξετάζεται από τον κάθε ένα καλλιτέχνη ξεχωριστά. Τι φάση περνάει, πόσο κοινό διαθέτει (φανατικό), τι καριέρα θέλει να ακολουθήσει. Σίγουρα το single by single δίνει μια σχετική σιγουριά, γιατί κυρίως το “άνοιγμα” σου είναι μικρότερο.

Θα ήθελα να φροντίσουμε ο κόσμος να μάθει λίγα πράγματα για εσάς… Ποιος είναι ο Άρης Λουμάκης & πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική;

Ο Άρης Λουμάκης είναι ένας “αλητάκος” από την Καλλιθέα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια αγαπημένη οικογένεια και με την μεγάλη του αδυναμία να είναι ο αδελφός του ο Μαρίνος. Κάπως έτσι θα περιέγραφα τον εαυτό μου αν είχα περιορισμό στις λέξεις που χρησιμοποιώ. Η αλήθεια είναι ότι η μουσική ήταν από την αρχή στη ζωή μου. Θυμάμαι να γράφω τους πρώτους μου στίχους ακριβώς μετά από έναν χωρισμό μου στο Γυμνάσιο. Άλλη μια φορά από όταν είχα παίξει ξύλο στο σχολείο με τον κολλητό μου γιατί δεν μου είπε ποτέ ότι θα άλλαζε σχολείο και δεν θα είμασταν στο ίδιο θρανίο πια (σοβαρός λόγος, του άφησα κάτι να με θυμάται). Είμαι η μουσική μου, γεννήθηκα μαζί της θα συνεχίσω να ζω παρέα με αυτή…

Ποιος είναι ο Mike & πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική;

Είμαι ο MIKE (Μιχάλης Βασιλειάδης) κατάγομαι από το νησί της Ρόδου και βρίσκομαι στην Αθήνα όπου και ζω τα τελευταία εννιά χρόνια! Η μουσική και τραγούδι ήταν από πάντα αυτό που αποκαλούσα “ο εαυτός μου”. Με ένα μαγικό τρόπο ήξερα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τι θέλω να κάνω και αυτό ήταν μουσική! Μετά το τέλος των σπουδών μου ως τεχνικός μουσικός δισκογραφίας και ζωντανών εμφανίσεων έκανα τα πρώτα μου βήματα διδάσκοντας φωνητική τέχνη και κάνοντας κάποιες ζωντανές εμφανίσεις και κάπως έτσι γνώρισα των Άρη Λουμάκη από τους REC όπου μου χάρισε απλόχερα το εισιτήριο για αυτό το μαγικό μουσικό ταξίδι που βλέπετε μέχρι σήμερα!

Rec girismata video clip 5

Ποιος είναι ο Βασίλης Φορτούνης & πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική;

Είμαι ο Βασίλης Φορτούνης και ενώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη μου τα Ιωάννινα αποφάσισα ότι πρέπει να κατέβω στην πρωτεύουσα να σπουδάσω μηχανολόγος. Ευτυχώς όμως κατέληξα να ασχολούμαι από πολύ νωρίς με την πραγματική μου αγάπη την μουσική γιατί αλλιώς εγώ και η φουκαριάρα η μάνα μου θα τρώγαμε νότες. Μεγάλη μου αδυναμία το ραδιόφωνο με το οποίο και απασχολούμαι ως ραδιοφωνικός παραγωγός από το 2005 ως σήμερα όταν και βρέθηκε στο οπτικό & ενεργειακό μου πεδίο ο Άρης ο Λουμάκης! Δεν περιγράφω άλλο… Με πολύ μεγάλη μου χαρά τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνεργασία. Τα καλύτερα έρχονται για τους REC.

Ποια είναι η Ξένια & πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική;

Είμαι η Ξένια Ενέν και η καταγωγή μου είναι από Ουκρανία και Ελλάδα. Η μουσική υπάρχει από πάντα στην ζωή μου και από παιδί ένιωθα πως η καρδιά μου ανήκε σε αυτή. Πριν ακόμα ξεκινήσω να μιλάω είχα ήδη μουσικές ανησυχίες κατά τα λεγόμενα της μητέρας μου!(γέλια)
Από την ηλικία των 7 χρόνων στο σχόλιο ακόμα έπαιρνα μέρος σε όλα τα ‘singing competitions’ και παράλληλα επίσης έκανα 2 χρόνια SLS (speech level singing) για να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Άλλη μια αγάπη μου είναι το business marketing/advertising το οποίο και σπούδασα, αλλά και πάλι υπερίσχυσε η μουσική μέσα μου. Ερχόμενη στην Ελλάδα εδώ και 4 χρόνια από τη Μάλτα όπου και ζούσα είχα την τύχη να γνωρίσω τον Άρη Λουμάκη και τον Μike Βασιλειάδη όπου μαζί μέχρι και σήμερα ταξιδεύουμε σε αυτό το μουσικό όνειρο που λέγεται REC!

Rec girismata video clip 2

Πρόσφατα αναφερθήκατε και σε ένα ρατσιστικό σχόλιο για την καταγωγή της Ξένιας… μιλήστε μου λίγο σχετικά.

Ήταν μια δύσκολη μέρα μέσα σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά μάλιστα. Η Ξένια μας είναι μισή Ουκρανή, μισή Ελληνίδα. Ποτέ δεν κρύψαμε αυτή την καταγωγή και έτσι και αυτός ο δ/ντης ραδιοφώνου επαρχίας σκέφτηκε ότι ήταν ένας καλός λόγος να μας “χτυπήσει” με αυτό.
Όλα ξεκίνησα από ένα SMS που δέχτηκε ο Άρης στο κινητό του από τον άνθρωπο αυτόν. Έλεγε “Η Ξένια σας με έσβησε από το Facebook” μετά από λίγα λεπτά ανάρτησε status στο Facebook γράφοντας ότι τον έσβησε αλλοδαπή τραγουδίστρια και ότι εδώ είναι Ελλάδα και χρειάζεται όπως είπε “σκούπα”!
Το κορίτσι μας αυτό τον καιρό έχει οικογενειακό πρόβλημα καθώς στην χώρα της γίνεται πόλεμος και το σπίτι της έχει καταστραφεί από βόμβες. Συγγενείς της μένουν ακόμη στην περιοχή και μάλιστα στέλνουμε χρήματα για τα βασικά αρκετά συχνά. Ποτέ δεν είχαμε αναφερθεί σε αυτό μέχρι το γεγονός, αλλά το κορίτσι μας συνδύασε στο μυαλό της όσα περνάει με αυτό και ένιωσε πολύ άσχημα για το γεγονός. Έπρεπε να την στηρίξουμε, έπρεπε να δει ότι είμαστε δίπλα της, γιατί είμαστε και θα είμαστε! Για αυτό ανεβάσαμε ένα σχόλιο χωρίς να τον κατονομάζουμε, και ο κόσμος απλά ξέσπασε κυριολεκτικά από κάτω με θετικά σχόλια υπέρ της Ξένιας μας..
Αυτά έγιναν σε πολύ γενικές γραμμές, δεν ξέρουμε πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να έχουν αυτές τις πεποιθήσεις και να έχουν παρόλα αυτά χώρο στην μουσική βιομηχανία, αυτός ίσως πρέπει να το δουν αρμόδια όργανα και να κάνουν τις δικές τους ενέργειες. Εμείς από την πλευρά μας ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε εξελίξεις.

Πισώπλατα μαχαιρώματα έχετε δεχθεί γενικότερα;

Αν σου πούμε όχι θα το πιστέψεις; Έχουμε ίσως τους πιο προβλέψιμους εχθρούς, δεν προλαβαίνουν να μας “χτυπήσουν”! Όπως λέει και το νέο μας τραγούδι: “Αντέχουμε χτυπήματα είναι όλα τους αδύναμα”

Rec girismata video clip 8

Πραγματικές φιλίες υπάρχουν στο χώρο;

Είναι δυσδιάκριτες, αλλά υπάρχουν. Δεν είναι αυτές που φαίνονται πάντως σίγουρα. Είναι οι άλλες… αυτές που δεν βγαίνουν selfies, που δεν ταγκάροντε !

Ποια είναι μια συνεργασία που επιθυμείτε να κάνετε μελλοντικά;

Θα δείτε…απλά..

Μιλήστε μας λίγο για το πολύ αναμενόμενο σας άλμπουμ.

Πάνε 4 χρόνια από την ίδρυση μας πλέον και από την ταυτόχρονη κυκλοφορία της 1ης και μοναδικής μας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς. Αποφασίσαμε λοιπόν μαζί με την Feelgood Records πως οι REC πρέπει να έχουν το δικό τους υλικό μαζεμένο σε έναν δίσκο. Περισσότερα από 22 τραγούδια μας και Remixes συγκεντρώθηκαν σε ένα διπλό deluxe album και αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στον Μάιο. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτό, ήταν αυτό που έλειπε από τότε που πρωτοπαρουσιαστήκαμε στο κοινό μέχρι και σήμερα.

Τι μας ετοιμάζεται για το καλοκαίρι;

Μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία και ίσως και μια εμφάνιση σε μαγαζί της συμπρωτεύουσας. Είμαστε γενικά γεμάτοι ενέργεια και περιμένουμε με αγωνία να ΜΠΕΙ το Καλοκαίρι για τα καλά!

Συνέντευξη: Σοφία Μπεκιάρη

(Visited 7,134 times, 1 visits today)

Tralala Social Media