Βιογραφία | Steve Walsh, ο τραγουδιστής των Kansas

15/06/2017, 13:26 | Συντάκτης: Ελένη Κεφαλληνού

Ο Steve Walsh γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1951 και είναι τραγουδιστής στιχουργός και κυρίως γνωστός για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Kansas.

Μαζί με το συγκρότημα αυτό δημιούργησε 4 τραγούδια τα στα οποία ήταν ο βασικός τραγουδιστής. Τα τραγούδια αυτά ήταν : “Carry On Wayward Son,” “Dust in the Wind”, “Point of Know Return”, and “All I Wanted”.

http://www.youtube.com/watch?v=60A1yKc2hi4

Τα 2 τελευταία μάλιστα ήταν σε στίχους του ίδιου.

Η καριέρα του:

Συμμετείχε σε πολλά μικρότερα γκρουπ πριν μπει στους Kansas. Έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο συγκρότημα “White Clover” το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Kansas! Τα τραγούδια τους είχαν ύφος hard rock progressive ….

Το διάστημα που τραγουδιστής του βασικός τραγουδιστής είχε αναλάβει ο Don Kirshner, το συγκρότημα πήρε το όνομα Kansas. Κατά την διάρκεια που ο Steve συμμετείχε στο γκρουπ, δημιούργησαν 2 επιτυχημένα άλμπουμ , το 1976 το άλμπουμ ”Leftoverture” και το 1977 το άλμπουμ ” Point of Know Return”.

Συνολικά ο Steve μαζί με τους Kansas δημιούργησαν 12 άλμπουμ, 6 live και αμέτρητα singles….

Έχει επίσης δημιουργήσει και 3 σόλο άλμπουμ.

Ο Steve έφυγε από το συγκρότημα το 1980 μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ ”Audio-Visions”. Την ίδια χρονιά ήταν που κυκλοφόρησε το 1ο σόλο άλμπουμ του με τίτλο ”Schemer Dreamer”. Το συγκεκριμένο άλμπουμ περιείχε το γνωστό τραγούδι “Every Step Of The Way”.

Το 1982 δημιούργησε ένα γκρουπ, τους ”Streets” , που κυκλοφόρησαν το 1ο τους άλμπουμ την επόμενη χρονιά με τίτλο ” 1st ” , ενώ το 1985 με την κυκλοφορία του άλμπουμ ”Crimes In Mind” ήρθε η διάλυση του γκρουπ….

Κυκλοφόρησε το 2ο σόλο άλμπουμ του το 2000 με τίτλο ”Glossolalia”.

Στο 3ο άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 2005 με τίτλο ”Shadowman”, συνεργάστηκε με αρκετούς μουσικούς όπως τον Joe Franco, τον  Joel Kosche και τον David Ragsdale !

Δισκογραφία:

Προσωπικά άλμπουμ:

(1980) Schemer Dreamer

(2000) Glossolalia

(2005) Shadowman

(2007) Releases (singles) Dark Day & Faule Dr Roane

Streets:

(1983) 1st

(1985) Crimes in Mind

(1987) King Biscuit Flower Hour Presents Streets or Live-Shakedown

Kansas:

(1974) Kansas

(1975) Song for America

(1975) Masque

(1976) Leftoverture

(1977) Point of Know Return

(1978) Two for the Show

(1979) Monolith

(1980) Audio-Visions

(1984) The Best of Kansas

(1986) Power

(1988) In the Spirit of Things

(1992) Live at the Whisky

(1992) Carry On

(1994) The Kansas Boxed Set

(1995) Freaks of Nature

(1998) Always Never the Same

(1999) The Best of Kansas

(1999) Definitive Collection

(1998) King Biscuit Flower Hour Presents Kansas

(2000) Somewhere to Elsewhere

(2002) Device, Voice, Drum

(2002) The Ultimate Kansas

(2004) Sail On: The 30th Anniversary Collection

(2006) Works in Progress

(2009) There’s Know Place Like Home

Πηγές:

www.wikipedia.org

Επιμέλεια-Προσαρμογή: Χριστίνα Κωσταβάρα

Μαζί με το συγκρότημα αυτό δημιούργησε 4 τραγούδια τα στα οποία ήταν ο βασικός τραγουδιστής. Τα τραγούδια αυτά ήταν : “Carry On Wayward Son,” “Dust in the Wind”, “Point of Know Return”, and “All I Wanted”.

http://www.youtube.com/watch?v=60A1yKc2hi4

Τα 2 τελευταία μάλιστα ήταν σε στίχους του ίδιου.

Η καριέρα του:

Συμμετείχε σε πολλά μικρότερα γκρουπ πριν μπει στους Kansas. Έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο συγκρότημα “White Clover” το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Kansas! Τα τραγούδια τους είχαν ύφος hard rock progressive ….

Το διάστημα που τραγουδιστής του βασικός τραγουδιστής είχε αναλάβει ο Don Kirshner, το συγκρότημα πήρε το όνομα Kansas. Κατά την διάρκεια που ο Steve συμμετείχε στο γκρουπ, δημιούργησαν 2 επιτυχημένα άλμπουμ , το 1976 το άλμπουμ ”Leftoverture” και το 1977 το άλμπουμ ” Point of Know Return”.

Συνολικά ο Steve μαζί με τους Kansas δημιούργησαν 12 άλμπουμ, 6 live και αμέτρητα singles….

Έχει επίσης δημιουργήσει και 3 σόλο άλμπουμ.

Ο Steve έφυγε από το συγκρότημα το 1980 μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ ”Audio-Visions”. Την ίδια χρονιά ήταν που κυκλοφόρησε το 1ο σόλο άλμπουμ του με τίτλο ”Schemer Dreamer”. Το συγκεκριμένο άλμπουμ περιείχε το γνωστό τραγούδι “Every Step Of The Way”.

Το 1982 δημιούργησε ένα γκρουπ, τους ”Streets” , που κυκλοφόρησαν το 1ο τους άλμπουμ την επόμενη χρονιά με τίτλο ” 1st ” , ενώ το 1985 με την κυκλοφορία του άλμπουμ ”Crimes In Mind” ήρθε η διάλυση του γκρουπ….

Κυκλοφόρησε το 2ο σόλο άλμπουμ του το 2000 με τίτλο ”Glossolalia”.

Στο 3ο άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 2005 με τίτλο ”Shadowman”, συνεργάστηκε με αρκετούς μουσικούς όπως τον Joe Franco, τον  Joel Kosche και τον David Ragsdale !

Δισκογραφία:

Προσωπικά άλμπουμ:

(1980) Schemer Dreamer

(2000) Glossolalia

(2005) Shadowman

(2007) Releases (singles) Dark Day & Faule Dr Roane

Streets:

(1983) 1st

(1985) Crimes in Mind

(1987) King Biscuit Flower Hour Presents Streets or Live-Shakedown

Kansas:

(1974) Kansas

(1975) Song for America

(1975) Masque

(1976) Leftoverture

(1977) Point of Know Return

(1978) Two for the Show

(1979) Monolith

(1980) Audio-Visions

(1984) The Best of Kansas

(1986) Power

(1988) In the Spirit of Things

(1992) Live at the Whisky

(1992) Carry On

(1994) The Kansas Boxed Set

(1995) Freaks of Nature

(1998) Always Never the Same

(1999) The Best of Kansas

(1999) Definitive Collection

(1998) King Biscuit Flower Hour Presents Kansas

(2000) Somewhere to Elsewhere

(2002) Device, Voice, Drum

(2002) The Ultimate Kansas

(2004) Sail On: The 30th Anniversary Collection

(2006) Works in Progress

(2009) There’s Know Place Like Home

Πηγές:

www.wikipedia.org

Επιμέλεια-Προσαρμογή: Χριστίνα Κωσταβάρα


Tralala Social Media