Συνέντευξη | Μαρία Ιακώβου: «Πέρασα ένα διάστημα που δεν ήμουν καθόλου σίγουρη για το αν θέλω να συνεχίσω ή όχι στη δισκογραφία»

09/11/2017, 18:44 | Συντάκτης: Αθανασία Βογιάρη

Η αποκλειστική συνέντευξη της Μαρίας Ιακώβου στο tralala.gr!

Η Μαρία Ιακώβου είναι σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς κι επιτυχημένες λαϊκές τραγουδίστριες της γενιάς της και με κάθε της βήμα μας εκπλήσσει ευχάριστα. 

Ανανεωμένη, χαμογελαστή και πάντα ειλικρινής η τραγουδίστρια «άνοιξε» με ευχαρίστηση τα χαρτιά της και μας μίλησε για ό,τι την απασχολεί αυτό τον καιρό, το ξεκίνημα της στη μουσική, τη σχέση της με τα social media αλλά φυσικά και τα επαγγελματικά της. 

Τι μας αποκαλύπτει για την υπέροχη παρέα που έχουν δημιουργηθεί στο Maxim Live, όπου εμφανίζεται αυτό τον καιρό; Και… πώς χαρακτηρίζει τη σχέση της με το “Ψέμα” που είναι κι ο τίτλος του νέου τραγουδιού που κυκλοφόρησε πρόσφατα;

Διαβάστε όλα όσα συζήτησε η Μαρία Ιακώβου με τη δημοσιογράφο του tralala.gr, Αθανασία Βογιάρη, στην παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

Καλησπέρα Μαρία, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε φιλοξενούμε για μία ακόμη φορά στο tralala.gr! Πώς είσαι αυτή την περίοδο;

Είναι και δική μου η χαρά, αφού το tralala.gr είναι εδώ και χρόνια ένας πολύ καλός φίλος δίπλα μου και είμαι ευγνώμων γι ´αυτό! Είμαι καλά και νιώθω αρκετά αισιόδοξη για τον φωτεινό χειμώνα μου!

Έχουν πια μεσολαβήσει αρκετά χρόνια από τότε που σε πρωτογνωρίσαμε και μας συστήθηκες στην ελληνική δισκογραφία. Πόσο έχει αλλάξει από τότε η Μαρία επαγγελματικά αλλά και προσωπικά;

Πάρα πολύ, αισθάνομαι! Κι επειδή το τραγούδι δεν είναι μόνο το επάγγελμά μου, αλλά και μεγάλο κι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου, κάθε αλλαγή στη δουλειά μου με επηρεάζει σαν άνθρωπο και αντίστροφα. Είμαι σε έναν χώρο ρευστό που εξελίσσεται διαρκώς, άρα καλούμαι να εξελίσσομαι σαν επαγγελματίας, που σημαίνει ότι ως άνθρωπος θα πρέπει να είμαι ανοιχτόμυαλη, σε εγρήγορση, υπομονετική κ.ο.κ. Αντίστοιχα κάθε αλλαγή που φέρνει ο χρόνος στον χαρακτήρα μου περνάει και στη δουλειά μου. Νιώθω λοιπόν πως το 2008 που ήρθε η δισκογραφία στη ζωή μου, ήμουν πολύ πολύ διαφορετική από αυτό που είμαι σήμερα συνολικά!

Έχεις δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή σου στο tralala.gr ότι δεν υπάρχει λόγος να αναφέρεσαι πια στο Fame Story. Παρόλα αυτά, θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι αξιοποίησες στο εκατό τοις εκατό τις ευκαιρίες που σου έδωσε η συμμετοχή σου στο παιχνίδι.

Καταρχήν το έχω πει όχι για να απαξιώσω τη συμμετοχή μου σε αυτό, αλλά γιατί στα μετέπειτα χρόνια έχουν έρθει στον δρόμο μου άνθρωποι, καταστάσεις και ευκαιρίες πολύ μεγαλύτερης σημασίας. Η συμμετοχή μου ήταν μία συνειδητή επιλογή μου για την οποία νιώθω πολύ καλά! Το μόνο όμως, αλλά ταυτόχρονα και σπουδαίο, που έκανε το παιχνίδι ήταν να με πάρει απ´τον μικρό και οικείο χώρο του σπιτιού μου τότε και να με βάλει μες τα σπίτια όλων όσων το παρακολουθούσαν, κάτι πραγματικά μεγάλο και για μένα και για όσους συμμετείχαμε. Δεν προέκυψαν όμως άλλες ευκαιρίες που σχετίζονταν με τη συμμετοχή μου στο Fame Story. Η δισκογραφία, η συνεργασία μου με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, και τη Universal ήταν γεγονότα τελείως ανεξάρτητα, ειδικά αν σκεφτείς πως εγώ ενημέρωσα την τότε εταιρεία μου για το παιχνίδι, καθώς δεν είχαν ιδέα!

Πόσο διαφορετικά είναι τα μουσικά talent shows σήμερα; Θα πρότεινες σε έναν νέο καλλιτέχνη να ξεκινήσει την καριέρα του μέσα από ένα τέτοιο show;

Αν εξαιρέσεις το σχετικό talent show του Ε, όλα πλέον είναι shows που βασίζονται καθαρά στο μουσικό κομμάτι και όχι στο reality που προσφέρει η συμβίωση των παικτών μέσα σε ένα σπίτι, κάτι που κατά τη δική μου γνώμη είναι και πιο ανώδυνο αλλά και πιο δίκαιο για τους συμμετέχοντες. Διαφορετικά είναι ίσως στο ότι πλέον είναι κομμάτι της τηλεοπτικής ρουτίνας μας κι όχι κάτι σπάνιο που κάνει αίσθηση με τη προβολή του. Ήδη και στο δικό μας fame story που ήταν το 4ο στη σειρά, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ πιο χλιαρή, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο. Θα το πρότεινα σε κάποιον που έχει ήδη δημιουργήσει την ομάδα με τη οποία θα εργαστεί πάνω στον στόχο του κι έχει ήδη προετοιμάσει το πλάνο του, ώστε να χρησιμοποιήσει σαν έξτρα εφόδιο την αναγνωρισιμότητα που προσφέρει η τηλεόραση, αλλά και αυτό με αστραπιαία ταχύτητα, αφού οι σχετικές παραγωγές είναι πολλές και αντίστοιχα πάρα πολλά και τα πρόσωπα που περνούν από αυτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι ευκαιρίες που δίνονται στους καλλιτέχνες σήμερα θεωρείς ότι είναι ισάξιες με αυτές του παρελθόντος σε σχέση με τα τραγούδια τους και τις εμφανίσεις τους;

Οι ευκαιρίες που δίνονται γενικά στον καθένα ήταν, είναι και θα είναι πάντα για μένα ανάλογες της δουλειάς που έχει προηγηθεί, των θυσιών που είναι αποφασισμένος κάποιος να κάνει, του ταλέντου του σε συνδυασμό με τη προσωπικότητά του, του άστρου του και της τύχης του, κάθε ένα ξεχωριστά ή και μία συνάρτηση όλων των παραπάνω.

Θέλω τώρα να σε πάω στο νέο σου τραγούδι και με αφορμή τον τίτλο του, πες μου εσύ τι σχέση έχεις με το «Ψέμα» γενικότερα;

Είμαστε σε μία συνεχή διαμάχη καθώς δεν το συμπαθώ καθόλου μα καθόλου. Παρόλα αυτά έχω ρίξει τις εντάσεις μου σε σχέση με αυτό, έχοντας πλέον αποδεχτεί το γεγονός ότι, μ´αρέσει δε μ´αρέσει, είναι κομμάτι της ζωής. Απλά έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μου να το ξεσκεπάζω και να του γυρνάω ήσυχα τη πλάτη, καθώς επίσης έμαθα να το χρησιμοποιώ σε όσους το χρησιμοποιούν ως δίκαιη συναλλαγή, κρατώντας την αλήθεια αυστηρά για όσους τη δικαιούνται.

Το «Ένα Ψέμα» υπογράφει ο Velislav Draganinski στη μουσική, ενώ τους ελληνικούς στίχους έγραψες η ίδια. Μίλησέ μου για το τραγούδι! Πώς το επέλεξες;

Τα βουλγάρικα τραγούδια σαν άκουσμα μας είναι πολύ οικεία, μας αρέσουν κι αυτό έχει αποδειχτεί από τις τόσες διασκευές που έχουν γίνει και στο παρελθόν στη χώρα μας! Έτσι και μπήκα στη διαδικασία να αναζητήσω τη μουσική από ένα βουλγάρικο τραγούδι που, μουσικά τουλάχιστον, έχει δοκιμαστεί αφού έχει ήδη κυκλοφορήσει. Η διαδικασία ήταν μεν χρονοβόρα γιατί η δεξαμενή τραγουδιών είναι άπειρη, αλλά γίνεται απλή όταν συναντάς αυτό που σου αρέσει και λες «αυτό θέλω, αυτό μου αρέσει πολύ». Στη συνέχεια διαπίστωσα πως έχει κάποιες ιδιαιτερότητες ρυθμικά που δυσκόλευαν αρκετά τη δημιουργία ελληνικού στίχου και μετά από προσπάθειες αρκετών δημιουργών, συνειδητοποίησα πως θα καταφέρει κάποιος να γράψει πάνω σ´αυτή τη μουσική μόνο αν την έχει συνεχώς στα αυτιά του. Ε, αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ και μιας και το είχα ξανακάνει, μπήκα στη διαδικασία να το προσπαθήσω. Το αποτέλεσμα λοιπόν κυκλοφόρησε το καλοκαίρι!

Πριν από αυτό, είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε νέο υλικό από εσένα. Τι σε κράτησε μακριά από τη δισκογραφία;

Όσα είπαμε παραπάνω στη δεύτερη απάντησή μου. Οι αλλαγές που ήρθαν στη δουλειά μας, οι αλλαγές που έγιναν μέσα στη Μαρία και ο συνδυασμός αυτών. Πέρασα ένα διάστημα που δεν ήμουν καθόλου σίγουρη για το αν θέλω να συνεχίσω ή όχι στη δισκογραφία. Και τη διαχωρίζω απ’ το τραγούδι, γιατί γι’ αυτό δε μπήκα ποτέ σε δίλημμα. Τελικά αποφάσισα να συνεχίσω γιατί, όπως μου είπε κι ένας άνθρωπος που με καθοδήγησε σε πολλά, το να μη κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για το χάρισμα που μου έδωσε ο Θεός θα ήταν σαν να γύριζα τη πλάτη στον ίδιο το Θεό..

Εκτός όμως από το νέο τραγούδι, έχεις ξεκινήσει και νέες εμφανίσεις. Σε βρίσκουμε στο Maxim Live μαζί με μια πολύ όμορφη παρέα καλλιτεχνών! Πώς περνάτε εκεί;

Μία πολύ όμορφη παρέα, όντως!! Μαζί με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, τον Γιώργο Ξυλούρη και την Κιάννα ξεκινήσαμε στις αρχές του προηγούμενου μήνα σε έναν χώρο που ναι μεν προϋπήρχε, αλλά λειτουργούσε τελείως διαφορετικά. Το Maxim είναι το πρώην Act για όσους το γνώριζαν. Ουσιαστικά λοιπόν με αυτή τη παρέα ξεκινήσαμε κάτι εντελώς καινούργιο από την αρχή. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι ´αυτή τη συνεργασία πρώτον γιατί έχουμε δέσει πολύ όμορφα σαν παρέα κι αυτό δεν είναι τυπικό αλλά αληθινό, δεύτερον γιατί μ’ αρέσει αμέτρητα πολύ ο χώρος και όλος ο διάκοσμος, τρίτον γιατί το πρόγραμμα είναι κάτι πραγματικά αλλιώτικο, με το οποίο πρώτοι απ’ όλους διασκεδάζουμε εμείς οι ίδιοι, που σημαίνει πως η διάθεση που περνάει στον κόσμο είναι γνήσια κι όχι διεκπεραιωτική και τελευταίο και πιο σημαντικό απ´όλα, είμαστε μέρος μίας πολύ δεμένης και ζεστής ομάδας, ξεκινώντας από την επιχείρηση και φτάνοντας μέχρι τον άνθρωπο που φροντίζει τα τεχνικά θέματα του χώρου, κάτι που -επειδή είμαι πολύ ομαδική- με χαροποιεί ιδιαίτερα! Δουλεύουμε όλοι για όλους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Γιατί επέλεξες ένα διαφορετικό απ’ ότι σε έχουμε συνηθίσει ως σήμερα κέντρο, όπως αυτό, για να κάνεις το come back σου στη νυχτερινή Αθήνα;

Για όλους τους παραπάνω λόγους κι επιπλέον γιατί και εγώ και ο κόσμος νομίζω έχουμε ανάγκη και από διαφορετικά πράγματα. Πέρα από τραγουδίστρια είμαι κι εγώ ενεργή πελάτισσα κι έχω κι εγώ αναρωτηθεί -και με τις δύο ιδιότητες- τι είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά, που θα βγάλει τον κόσμο απ´το σπίτι του για να τον ξεκουράσει, να τον διασκεδάσει και να δικαιολογήσει τα χρήματα που θα ξοδέψει γι ´αυτό. Το να βρεις τη πρόταση εκείνη που θα κερδίσει τον κόσμο, χωρίς απαραίτητα την ασφάλεια του επίκαιρου τραγουδιού, κοινώς hit, είναι αληθινή πρόκληση και είμαι τυχερή που συμμετέχω σε μία ομάδα που αναλαμβάνει τέτοιες προκλήσεις. Όποιος έχει έρθει στο maxim έχει διαπιστώσει αρχικά πως δεν είναι ο τυπικός πελάτης που βρίσκεται σε μία «απόσταση» από το πρόγραμμα που του παρουσιάζεται. Μπαίνει σε μία ζεστή παρέα που λειτουργεί όμως όχι ερασιτεχνικά γιατί είναι παρεούλα, αλλά σαν καλοκουρδισμένη μηχανή με σεβασμό σε αυτόν που τον παρακολουθεί αλλά και με χαρά γιατί απολαμβάνει αυτό που κάνει και συμβαίνει! Και μαγικά σε κρατάει όρθιο μέχρι το πρωί!

Είσαι μία καλλιτέχνιδα αρκετά ενεργή στα social media. Πόσο σημαντικό είναι, πιστεύεις, αυτό στην εποχή μας; Επιδιώκεις να έρχεσαι σε επαφή μέσω αυτών με τον κόσμο που σε ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια;

Τα social media είναι μία μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη στη διάδοση πληροφορίας τα τελευταία χρόνια και γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή και ασύλληπτα γρήγορα πλέον! Είναι ένα μέσο που θέλει την ισορροπία του στη χρήση, γιατί είναι εξαιρετικά εύκολο να ξεπεράσεις τα όρια αυτής της πληροφόρησης και να φτάσεις στην υπερέκθεση. Και επιδιώκω την επαφή και την απολαμβάνω, ειδικά με ανθρώπους που είναι εκεί για μένα χρόνια και μας ενώνει πια σχέση αγάπης. Αυτή η επαφή είναι για μένα το ζητούμενο, είτε βρίσκομαι πάνω στη σκηνή, είτε πίσω απ´την οθόνη ενός κινητού!!

Τέλος, μπορείς να μας αποκαλύψεις τι άλλο ετοιμάζεις αυτό τον καιρό; Τι να περιμένουμε από σένα;

Τώρα που η σεζόν μας στο Maxim μπήκε σε ρυθμό κι έχω επιτέλους χαλαρώσει, σκοπεύω αυτές τις μέρες κιόλας να βρεθώ με την ομάδα μας στη Spicy, να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματά μας κι ένα από αυτά είναι σίγουρα να ανακαλύψουμε το καινούργιο μας τραγούδι!! Μέχρι τότε φυσικά, σας περιμένω στο Maxim με χαρά και ανυπομονησία, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε τέλεια!!

 

Συνέντευξη – Επιμέλεια: Αθανασία Βογιάρη

(Visited 572 times, 1 visits today)

Η Μαρία Ιακώβου είναι σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς κι επιτυχημένες λαϊκές τραγουδίστριες της γενιάς της και με κάθε της βήμα μας εκπλήσσει ευχάριστα. 

Ανανεωμένη, χαμογελαστή και πάντα ειλικρινής η τραγουδίστρια «άνοιξε» με ευχαρίστηση τα χαρτιά της και μας μίλησε για ό,τι την απασχολεί αυτό τον καιρό, το ξεκίνημα της στη μουσική, τη σχέση της με τα social media αλλά φυσικά και τα επαγγελματικά της. 

Τι μας αποκαλύπτει για την υπέροχη παρέα που έχουν δημιουργηθεί στο Maxim Live, όπου εμφανίζεται αυτό τον καιρό; Και… πώς χαρακτηρίζει τη σχέση της με το “Ψέμα” που είναι κι ο τίτλος του νέου τραγουδιού που κυκλοφόρησε πρόσφατα;

Διαβάστε όλα όσα συζήτησε η Μαρία Ιακώβου με τη δημοσιογράφο του tralala.gr, Αθανασία Βογιάρη, στην παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

Καλησπέρα Μαρία, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε φιλοξενούμε για μία ακόμη φορά στο tralala.gr! Πώς είσαι αυτή την περίοδο;

Είναι και δική μου η χαρά, αφού το tralala.gr είναι εδώ και χρόνια ένας πολύ καλός φίλος δίπλα μου και είμαι ευγνώμων γι ´αυτό! Είμαι καλά και νιώθω αρκετά αισιόδοξη για τον φωτεινό χειμώνα μου!

Έχουν πια μεσολαβήσει αρκετά χρόνια από τότε που σε πρωτογνωρίσαμε και μας συστήθηκες στην ελληνική δισκογραφία. Πόσο έχει αλλάξει από τότε η Μαρία επαγγελματικά αλλά και προσωπικά;

Πάρα πολύ, αισθάνομαι! Κι επειδή το τραγούδι δεν είναι μόνο το επάγγελμά μου, αλλά και μεγάλο κι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου, κάθε αλλαγή στη δουλειά μου με επηρεάζει σαν άνθρωπο και αντίστροφα. Είμαι σε έναν χώρο ρευστό που εξελίσσεται διαρκώς, άρα καλούμαι να εξελίσσομαι σαν επαγγελματίας, που σημαίνει ότι ως άνθρωπος θα πρέπει να είμαι ανοιχτόμυαλη, σε εγρήγορση, υπομονετική κ.ο.κ. Αντίστοιχα κάθε αλλαγή που φέρνει ο χρόνος στον χαρακτήρα μου περνάει και στη δουλειά μου. Νιώθω λοιπόν πως το 2008 που ήρθε η δισκογραφία στη ζωή μου, ήμουν πολύ πολύ διαφορετική από αυτό που είμαι σήμερα συνολικά!

Έχεις δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή σου στο tralala.gr ότι δεν υπάρχει λόγος να αναφέρεσαι πια στο Fame Story. Παρόλα αυτά, θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι αξιοποίησες στο εκατό τοις εκατό τις ευκαιρίες που σου έδωσε η συμμετοχή σου στο παιχνίδι.

Καταρχήν το έχω πει όχι για να απαξιώσω τη συμμετοχή μου σε αυτό, αλλά γιατί στα μετέπειτα χρόνια έχουν έρθει στον δρόμο μου άνθρωποι, καταστάσεις και ευκαιρίες πολύ μεγαλύτερης σημασίας. Η συμμετοχή μου ήταν μία συνειδητή επιλογή μου για την οποία νιώθω πολύ καλά! Το μόνο όμως, αλλά ταυτόχρονα και σπουδαίο, που έκανε το παιχνίδι ήταν να με πάρει απ´τον μικρό και οικείο χώρο του σπιτιού μου τότε και να με βάλει μες τα σπίτια όλων όσων το παρακολουθούσαν, κάτι πραγματικά μεγάλο και για μένα και για όσους συμμετείχαμε. Δεν προέκυψαν όμως άλλες ευκαιρίες που σχετίζονταν με τη συμμετοχή μου στο Fame Story. Η δισκογραφία, η συνεργασία μου με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, και τη Universal ήταν γεγονότα τελείως ανεξάρτητα, ειδικά αν σκεφτείς πως εγώ ενημέρωσα την τότε εταιρεία μου για το παιχνίδι, καθώς δεν είχαν ιδέα!

Πόσο διαφορετικά είναι τα μουσικά talent shows σήμερα; Θα πρότεινες σε έναν νέο καλλιτέχνη να ξεκινήσει την καριέρα του μέσα από ένα τέτοιο show;

Αν εξαιρέσεις το σχετικό talent show του Ε, όλα πλέον είναι shows που βασίζονται καθαρά στο μουσικό κομμάτι και όχι στο reality που προσφέρει η συμβίωση των παικτών μέσα σε ένα σπίτι, κάτι που κατά τη δική μου γνώμη είναι και πιο ανώδυνο αλλά και πιο δίκαιο για τους συμμετέχοντες. Διαφορετικά είναι ίσως στο ότι πλέον είναι κομμάτι της τηλεοπτικής ρουτίνας μας κι όχι κάτι σπάνιο που κάνει αίσθηση με τη προβολή του. Ήδη και στο δικό μας fame story που ήταν το 4ο στη σειρά, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ πιο χλιαρή, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο. Θα το πρότεινα σε κάποιον που έχει ήδη δημιουργήσει την ομάδα με τη οποία θα εργαστεί πάνω στον στόχο του κι έχει ήδη προετοιμάσει το πλάνο του, ώστε να χρησιμοποιήσει σαν έξτρα εφόδιο την αναγνωρισιμότητα που προσφέρει η τηλεόραση, αλλά και αυτό με αστραπιαία ταχύτητα, αφού οι σχετικές παραγωγές είναι πολλές και αντίστοιχα πάρα πολλά και τα πρόσωπα που περνούν από αυτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι ευκαιρίες που δίνονται στους καλλιτέχνες σήμερα θεωρείς ότι είναι ισάξιες με αυτές του παρελθόντος σε σχέση με τα τραγούδια τους και τις εμφανίσεις τους;

Οι ευκαιρίες που δίνονται γενικά στον καθένα ήταν, είναι και θα είναι πάντα για μένα ανάλογες της δουλειάς που έχει προηγηθεί, των θυσιών που είναι αποφασισμένος κάποιος να κάνει, του ταλέντου του σε συνδυασμό με τη προσωπικότητά του, του άστρου του και της τύχης του, κάθε ένα ξεχωριστά ή και μία συνάρτηση όλων των παραπάνω.

Θέλω τώρα να σε πάω στο νέο σου τραγούδι και με αφορμή τον τίτλο του, πες μου εσύ τι σχέση έχεις με το «Ψέμα» γενικότερα;

Είμαστε σε μία συνεχή διαμάχη καθώς δεν το συμπαθώ καθόλου μα καθόλου. Παρόλα αυτά έχω ρίξει τις εντάσεις μου σε σχέση με αυτό, έχοντας πλέον αποδεχτεί το γεγονός ότι, μ´αρέσει δε μ´αρέσει, είναι κομμάτι της ζωής. Απλά έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μου να το ξεσκεπάζω και να του γυρνάω ήσυχα τη πλάτη, καθώς επίσης έμαθα να το χρησιμοποιώ σε όσους το χρησιμοποιούν ως δίκαιη συναλλαγή, κρατώντας την αλήθεια αυστηρά για όσους τη δικαιούνται.

Το «Ένα Ψέμα» υπογράφει ο Velislav Draganinski στη μουσική, ενώ τους ελληνικούς στίχους έγραψες η ίδια. Μίλησέ μου για το τραγούδι! Πώς το επέλεξες;

Τα βουλγάρικα τραγούδια σαν άκουσμα μας είναι πολύ οικεία, μας αρέσουν κι αυτό έχει αποδειχτεί από τις τόσες διασκευές που έχουν γίνει και στο παρελθόν στη χώρα μας! Έτσι και μπήκα στη διαδικασία να αναζητήσω τη μουσική από ένα βουλγάρικο τραγούδι που, μουσικά τουλάχιστον, έχει δοκιμαστεί αφού έχει ήδη κυκλοφορήσει. Η διαδικασία ήταν μεν χρονοβόρα γιατί η δεξαμενή τραγουδιών είναι άπειρη, αλλά γίνεται απλή όταν συναντάς αυτό που σου αρέσει και λες «αυτό θέλω, αυτό μου αρέσει πολύ». Στη συνέχεια διαπίστωσα πως έχει κάποιες ιδιαιτερότητες ρυθμικά που δυσκόλευαν αρκετά τη δημιουργία ελληνικού στίχου και μετά από προσπάθειες αρκετών δημιουργών, συνειδητοποίησα πως θα καταφέρει κάποιος να γράψει πάνω σ´αυτή τη μουσική μόνο αν την έχει συνεχώς στα αυτιά του. Ε, αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ και μιας και το είχα ξανακάνει, μπήκα στη διαδικασία να το προσπαθήσω. Το αποτέλεσμα λοιπόν κυκλοφόρησε το καλοκαίρι!

Πριν από αυτό, είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε νέο υλικό από εσένα. Τι σε κράτησε μακριά από τη δισκογραφία;

Όσα είπαμε παραπάνω στη δεύτερη απάντησή μου. Οι αλλαγές που ήρθαν στη δουλειά μας, οι αλλαγές που έγιναν μέσα στη Μαρία και ο συνδυασμός αυτών. Πέρασα ένα διάστημα που δεν ήμουν καθόλου σίγουρη για το αν θέλω να συνεχίσω ή όχι στη δισκογραφία. Και τη διαχωρίζω απ’ το τραγούδι, γιατί γι’ αυτό δε μπήκα ποτέ σε δίλημμα. Τελικά αποφάσισα να συνεχίσω γιατί, όπως μου είπε κι ένας άνθρωπος που με καθοδήγησε σε πολλά, το να μη κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για το χάρισμα που μου έδωσε ο Θεός θα ήταν σαν να γύριζα τη πλάτη στον ίδιο το Θεό..

Εκτός όμως από το νέο τραγούδι, έχεις ξεκινήσει και νέες εμφανίσεις. Σε βρίσκουμε στο Maxim Live μαζί με μια πολύ όμορφη παρέα καλλιτεχνών! Πώς περνάτε εκεί;

Μία πολύ όμορφη παρέα, όντως!! Μαζί με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, τον Γιώργο Ξυλούρη και την Κιάννα ξεκινήσαμε στις αρχές του προηγούμενου μήνα σε έναν χώρο που ναι μεν προϋπήρχε, αλλά λειτουργούσε τελείως διαφορετικά. Το Maxim είναι το πρώην Act για όσους το γνώριζαν. Ουσιαστικά λοιπόν με αυτή τη παρέα ξεκινήσαμε κάτι εντελώς καινούργιο από την αρχή. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι ´αυτή τη συνεργασία πρώτον γιατί έχουμε δέσει πολύ όμορφα σαν παρέα κι αυτό δεν είναι τυπικό αλλά αληθινό, δεύτερον γιατί μ’ αρέσει αμέτρητα πολύ ο χώρος και όλος ο διάκοσμος, τρίτον γιατί το πρόγραμμα είναι κάτι πραγματικά αλλιώτικο, με το οποίο πρώτοι απ’ όλους διασκεδάζουμε εμείς οι ίδιοι, που σημαίνει πως η διάθεση που περνάει στον κόσμο είναι γνήσια κι όχι διεκπεραιωτική και τελευταίο και πιο σημαντικό απ´όλα, είμαστε μέρος μίας πολύ δεμένης και ζεστής ομάδας, ξεκινώντας από την επιχείρηση και φτάνοντας μέχρι τον άνθρωπο που φροντίζει τα τεχνικά θέματα του χώρου, κάτι που -επειδή είμαι πολύ ομαδική- με χαροποιεί ιδιαίτερα! Δουλεύουμε όλοι για όλους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Γιατί επέλεξες ένα διαφορετικό απ’ ότι σε έχουμε συνηθίσει ως σήμερα κέντρο, όπως αυτό, για να κάνεις το come back σου στη νυχτερινή Αθήνα;

Για όλους τους παραπάνω λόγους κι επιπλέον γιατί και εγώ και ο κόσμος νομίζω έχουμε ανάγκη και από διαφορετικά πράγματα. Πέρα από τραγουδίστρια είμαι κι εγώ ενεργή πελάτισσα κι έχω κι εγώ αναρωτηθεί -και με τις δύο ιδιότητες- τι είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά, που θα βγάλει τον κόσμο απ´το σπίτι του για να τον ξεκουράσει, να τον διασκεδάσει και να δικαιολογήσει τα χρήματα που θα ξοδέψει γι ´αυτό. Το να βρεις τη πρόταση εκείνη που θα κερδίσει τον κόσμο, χωρίς απαραίτητα την ασφάλεια του επίκαιρου τραγουδιού, κοινώς hit, είναι αληθινή πρόκληση και είμαι τυχερή που συμμετέχω σε μία ομάδα που αναλαμβάνει τέτοιες προκλήσεις. Όποιος έχει έρθει στο maxim έχει διαπιστώσει αρχικά πως δεν είναι ο τυπικός πελάτης που βρίσκεται σε μία «απόσταση» από το πρόγραμμα που του παρουσιάζεται. Μπαίνει σε μία ζεστή παρέα που λειτουργεί όμως όχι ερασιτεχνικά γιατί είναι παρεούλα, αλλά σαν καλοκουρδισμένη μηχανή με σεβασμό σε αυτόν που τον παρακολουθεί αλλά και με χαρά γιατί απολαμβάνει αυτό που κάνει και συμβαίνει! Και μαγικά σε κρατάει όρθιο μέχρι το πρωί!

Είσαι μία καλλιτέχνιδα αρκετά ενεργή στα social media. Πόσο σημαντικό είναι, πιστεύεις, αυτό στην εποχή μας; Επιδιώκεις να έρχεσαι σε επαφή μέσω αυτών με τον κόσμο που σε ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια;

Τα social media είναι μία μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη στη διάδοση πληροφορίας τα τελευταία χρόνια και γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή και ασύλληπτα γρήγορα πλέον! Είναι ένα μέσο που θέλει την ισορροπία του στη χρήση, γιατί είναι εξαιρετικά εύκολο να ξεπεράσεις τα όρια αυτής της πληροφόρησης και να φτάσεις στην υπερέκθεση. Και επιδιώκω την επαφή και την απολαμβάνω, ειδικά με ανθρώπους που είναι εκεί για μένα χρόνια και μας ενώνει πια σχέση αγάπης. Αυτή η επαφή είναι για μένα το ζητούμενο, είτε βρίσκομαι πάνω στη σκηνή, είτε πίσω απ´την οθόνη ενός κινητού!!

Τέλος, μπορείς να μας αποκαλύψεις τι άλλο ετοιμάζεις αυτό τον καιρό; Τι να περιμένουμε από σένα;

Τώρα που η σεζόν μας στο Maxim μπήκε σε ρυθμό κι έχω επιτέλους χαλαρώσει, σκοπεύω αυτές τις μέρες κιόλας να βρεθώ με την ομάδα μας στη Spicy, να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματά μας κι ένα από αυτά είναι σίγουρα να ανακαλύψουμε το καινούργιο μας τραγούδι!! Μέχρι τότε φυσικά, σας περιμένω στο Maxim με χαρά και ανυπομονησία, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε τέλεια!!

 

Συνέντευξη – Επιμέλεια: Αθανασία Βογιάρη

(Visited 572 times, 1 visits today)

Tralala Social Media