Βιογραφία | Δήμητρα Γαλάνη

14/11/2017, 12:24 | Συντάκτης: Σοφία Παφτούνου

Η Δήμητρα Γαλάνη γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1952 στην Αθήνα και μπήκε στον χώρο του τραγουδιού το 1969, προτού  συμπληρώσει τα 16 της χρόνια.

Λόγω των μουσικών της καταβολών βρίσκεται μέσα στην μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Σε ηλικία 10 ετών ξεκινάει σπουδές κιθάρας και θεωρίας της μουσικής  στο Ελληνικό Ωδείο.

Το έναυσμα όμως για να μπει στον χώρο του τραγουδιού επαγγελματικά  η Δήμητρα Γαλάνη, δίνεται από τον Δήμο Μούτση ο οποίος ακούγοντας την, εντυπωσιάζεται και τη προτείνει στην εταιρεία Columbia  που συνεργάζεται εκείνη την εποχή γράφοντας για τη φωνή της δυο τραγούδια (Βράδιασε και Κάποιο τραίνο) τα οποία και συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο του «Ένα Χαμόγελο» που κυκλοφορεί στα τέλη του ‘68 σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Ακολουθεί η συνεργασία με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Σπανό αλλά και η καθοριστική στιγμή στην καριέρα της  όπου ο Μάνος Χατζιδάκις την επιλέγει για να ερμηνεύσει τραγούδια του στις δύο δισκογραφικές του δουλειές «Επιστροφή» και «Της γης το χρυσάφι» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Έτσι λοιπόν τη δεκαετία του 70, χρόνο με τον χρόνο, η Δήμητρα Γαλάνη καταξιώνεται, φτιάχνει ένα καθαρά δικό της προφίλ, ηχογραφεί συνεχώς κύκλους τραγουδιών και γίνεται περιζήτητη από τους κορυφαίους δημιουργούς του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού: Κηλαηδόνη, Χατζηνάσιο, Χάλαρη, Κόκοτο, Δημητρίου. Στη δεκαετία του 70 γνωρίζεται και συνεργάζεται με τον Βασίλη Τσιτσάνη ο οποίος γράφει τραγούδια για την φωνή της στους δίσκους «Σκοπευτήριο» και «Τα ωραία του Τσιτσάνη»

Τη δεκαετία του 80  συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύοντας το έργο του  «Χαιρετισμοί»  και με τον Μάνο Λοϊζο στον δίσκο του «Για μια Μέρα ζωής».

Επίσης με την Ελένη Καραϊνδρου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Στέφανο Κορκολή, τον Χρήστο Νικολόπουλο κ.ά

Σε όλες αυτές τις ηχογραφήσεις συνεργάζεται με μεγάλους στιχουργούς. Με τον Νίκο Γκάτσο κατά κύριο λόγο αλλά και με τους: Λευτέρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Κανελόπουλο, Γιάννη Λογοθέτη, Πυθαγόρα, Κώστα Βίρβο, Μάνο Ελευθερίου , Κώστα Τριπολίτη και με την Λίνα Νικολακοπούλου.

Μια ζωή μέσα στη μουσική και στο τραγούδι με μια θητεία δίπλα σε τόσο μεγάλους δασκάλους – δημιουργούς, όπως είναι φυσικό, έβγαλαν και την ίδια στην όχθη των δημιουργών. Έτσι από τη δεκαετία του 90 και μετά η Δήμητρα Γαλάνη γράφει και η ίδια τραγούδια είτε για τη φωνή της, είτε για άλλους τραγουδιστές όπως επίσης και μουσική για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Σε μια διαρκή αναζήτηση για γνώση και για κάθε τι καινούργιο, παρακολουθεί κι ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα μουσικά ρεύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό την κάνει να είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με νέους δημιουργούς απ’ όποια μουσική σκηνή κι αν προέρχονται. Είτε προτείνοντας τους μέσα από παραγωγές που επιμελείται η ίδια (Δ. Τσακνής, Ξέμπαρκοι, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Ζούδισρης, Δημήτρης Υφαντής, Ζακ Στεφάνου) είτε τραγουδώντας τραγούδια τους (Μ.Φάμελλος, Κ. Βήτα, Matisse, Κίτρινα Ποδήλατα κ.α).

Συμμετείχε σαν μέλος της κριτικής επιτροπής στο ανανεωμένο Φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2005 κι από το 2007 είναι μέλος της προκριματικής επιτροπής του διεθνούς Φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής Soundwave Coca Cola.

«Με υψηλή αίσθηση ευθύνης ασχολήθηκε με τα κοινά με την ενεργή συμμετοχή της στα μεγάλα ανθρωπιστικά κινήματα όπως και στα θέματα της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων των ερμηνευτών για τα οποία μέχρι σήμερα αγωνίζεται και προωθεί.

Η Δήμητρα Γαλάνη, από τη πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με το τραγούδι μέχρι σήμερα αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα που με συνέπεια υπηρετεί αυτό που την εκφράζει. Το έργο της αποδεικνύει ότι το τραγούδι και η μουσική ήταν γι’ αυτήν πρώτα λειτούργημα και μετά βιοπορισμός. Γι’ αυτό στη συνείδηση του λαού είναι η φωνή του μουσικού μας πολιτισμού.»

Το 2012, η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάστηκε με την Χαρούλα Αλεξίου, μια συνεργασία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «συνεργασία της χρονιάς». Περισσότεροι από 40.000 θεατές παρακολούθησαν τις επιτυχημένες παραστάσεις τους στην Αθήνα (Θέατρο Παλλάς) και στη Θεσσαλονίκη (ΜΜΘ). Γι’ αυτό και οι εμφανίσεις τους μαζί συνεχίστηκαν στην καλοκαιρινή τους περιοδεία. Οι κριτικοί είπαν ότι ποτέ δύο ελληνικές φωνές δεν ταίριαξαν τόσο πολύ…Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ποτέ δύο γυναίκες της μουσικής δεν έσκυψαν με τόση εκτίμηση η μία στο έργο της άλλης.

Δισκογραφία

* Ένα χαμόγελο.. (1969)

* Επιστροφή (1970)

* Το ναυτικό μας (1970)

* Η φάτνη (1970)

* Της γης το χρυσάφι (1971)

* Το χέρι του ήλιου (1971)

* Δήμητρα Γαλάνη 1 (1971)

* 4. 5. 3 (1972)

* Η κόκκινη κλωστή (1972)

* Παύλος Μελάς (1972)

* Έχει ο θεός (1973)

* Μέρες αγάπης (1973)

* Δήμητρα Γαλάνη (1973)

* Τα ωραία του Τσιτσάνη (1973)

* Διαδρομή (1973)

* Σταθμός μηδέν (1974)

* Εσύ και εγώ (Ψυχή και σάρκα) (1974)

* Ακολουθία (1974)

* Χρυσός δίσκος (1974)

* Ο κάμπος (1974)

* Τα παιδικά (1974)

* Αποχαιρετισμός (1974)

* Σκοπευτήριο (1975)

* Δροσουλίτες (1975)

* Λεμτομέρειες (1975)

* Αθανασία (1976)

* Η συμφωνία της γιάλτας και της πικρής αγάπης τα τραγούδια (1976)

* Λεύκωμα (1976)

* Μ’αγαπούσες θυμάμαι (1978)

* 14 Χρυσές επιτυχίες Νο 1 (1978)

* 14 Χρυσές επιτυχίες Νο 2 (1978)

* Εικόνες (1979)

* Για μια μέρα ζωής (1980)

* Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας (1981)

* Καλά είναι κι έτσι (1981)

* Χαιρετισμοί (1982)

* Αξέχαστες επιτυχίες (1982)

* Ατέλειωτος δρόμος (1983)

* 30 Σπάνιες ερμηνείες 1955 – 1965 Νο 1 (1983)

* Η τιμή της αγάπης (1984)

* Ελλάς MINOS EMI (1984)

* Όλη τη μουσική μες στην αγάπη βάλε (1984)

* Κανονικά (1984)

* Μια βραδιά με ένα τραγούδι (1985)

* Μάνος Λοίζος: Αφιέρωμα (1985)

* Χάνομαι γιατί ρεμβάζω (1985)

* Καλή ακρόαση (1986)

* Παιχνίδι για δυο (1986)

* S/ S IONION 1934 (1986)

* Τραγούδια για τους φίλους μου (1986)

* Στη λεωφόρο της αγάπης (1987)

* Ζήτω το ελληνικό τραγούδι (1987)

* Στο σείριο υπάρχουνε παιδιά (1988)

* Δικαίωμα (1988)

* Σταύρος Ξαρχάκος: Συναυλία (1988)

* Νυχτερινή κυβέρνηση (1988)

* Εξ επαφής (1988)

* Παλλίροια (1989)

* Η παράσταση αρχίζει (1989)

* Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της (1989)

* Ούτε που ρώτησα (1990)

* Για πιάνο και φωνή (1990)

* Όμορφες μέρες (1990)

* Φως (1991)

* Αλήτης καιρός (1991)

* Μύθοι της Ευρώπης (1991)

* Ο μικρός επιτάφιος (1992)

* Το τραγούδι γυμνό (1992)

* Μ’ένα γλυκό αναστεναγμό (1992)

* Το φίλημα του χρόνου (1992)

* Στην αγορά του κόσμου (1993)

* Οι μπαλάντες της Δήμητρας (1993)

* Στο καλντερίμι (1994)

* Ένα γελαστό απόγευμα (1994)

* Που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό (1994)

* Η Δήμητρα Γαλάνη στο χάραμα (1994)

* Το κόκκινο φεγγάρι (1994)

* Ανάσα η τέχνη της καρδιάς (1995)

* Η Δήμητρα Γαλάνη στο χάραμα – Μέρος δεύτερο (1996)

* Τα τραγούδια του καραγκιόζη (1996)

* Τα χάρτινα (1997)

* Γυάλινα παλάτια (1998)

* Τραγούδια έγραψα για φίλους (1998)

* Χορός με την σκιά μου (1998)

* Το παλιό μου παλτό (1999)

* Να μέινουν μόνο τα τραγούδια (1999)

* Μπάρκο ψυχής (1999)

* Δήμος Μούτσης: Ηρώδειο (1999)

* Γλυκόξινο κρασί (1999)

* Ημισκούμπρια 2030 (1999)

* Από χώμα και νερό (1999)

* Live at Harama (1999)

* Δημήτρης Υφαντής: Μια ζωή μες στην άλλη (2000)

* 18 – TRIBUTE στον Γιάννη Μαρκόπουλο (2000)

* Του έρωτα το φως (2000)

* Τα μυστικά του κήπου (2001)

* Η συνάντηση (2001)

* Μετά (2001)

* Ζωντανές Ηχογραφήσεις στο Ζυγό, 2001 – 2002

* Εικόνες στο χρόνο (2002)

* Για τον Γρηγόρη (2002)

* Θα το μετανοιώσεις (2003)

* Μανώλης Φάμελλος: Μια πολιτεία στο βυθό (2003)

* Σταύρος Ξαρχάκος: Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο (2003)

* Επι σκηνής (2004)

* Το σ’αγαπώ μπορεί (2004)

* Στέφανος Κορκολής: Ανεμόπτερο (2004)

* Δυό μέρες μόνο (2005)

* Live στο Vox (2005)

* Δε ξέρω πόσο σ’αγαπώ / Συναυλία αφιέρωμα στη Β. Μοσχολιού (2006)

* Ντάμα κούπα (2007)

* Γιώργος Καραδήμος: Φως και βγαίνω (2007)

* Μatisse (2007)

* Η αγάπη χάνεται στη μνήμη (2008)

* Πίξελ (2009)

* Γαλάνη / Vassilikos: Live ηχογράφηση από το Gazarte (2011)

Πηγές:

http://www.galani.gr

http://el.wikipedia.org/

Επιμέλεια- προσαρμογή: Μαρία Ευφραιμίδου, Σοφία Παφτούνου

 

Λόγω των μουσικών της καταβολών βρίσκεται μέσα στην μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Σε ηλικία 10 ετών ξεκινάει σπουδές κιθάρας και θεωρίας της μουσικής  στο Ελληνικό Ωδείο.

Το έναυσμα όμως για να μπει στον χώρο του τραγουδιού επαγγελματικά  η Δήμητρα Γαλάνη, δίνεται από τον Δήμο Μούτση ο οποίος ακούγοντας την, εντυπωσιάζεται και τη προτείνει στην εταιρεία Columbia  που συνεργάζεται εκείνη την εποχή γράφοντας για τη φωνή της δυο τραγούδια (Βράδιασε και Κάποιο τραίνο) τα οποία και συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο του «Ένα Χαμόγελο» που κυκλοφορεί στα τέλη του ‘68 σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Ακολουθεί η συνεργασία με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Σπανό αλλά και η καθοριστική στιγμή στην καριέρα της  όπου ο Μάνος Χατζιδάκις την επιλέγει για να ερμηνεύσει τραγούδια του στις δύο δισκογραφικές του δουλειές «Επιστροφή» και «Της γης το χρυσάφι» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Έτσι λοιπόν τη δεκαετία του 70, χρόνο με τον χρόνο, η Δήμητρα Γαλάνη καταξιώνεται, φτιάχνει ένα καθαρά δικό της προφίλ, ηχογραφεί συνεχώς κύκλους τραγουδιών και γίνεται περιζήτητη από τους κορυφαίους δημιουργούς του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού: Κηλαηδόνη, Χατζηνάσιο, Χάλαρη, Κόκοτο, Δημητρίου. Στη δεκαετία του 70 γνωρίζεται και συνεργάζεται με τον Βασίλη Τσιτσάνη ο οποίος γράφει τραγούδια για την φωνή της στους δίσκους «Σκοπευτήριο» και «Τα ωραία του Τσιτσάνη»

Τη δεκαετία του 80  συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύοντας το έργο του  «Χαιρετισμοί»  και με τον Μάνο Λοϊζο στον δίσκο του «Για μια Μέρα ζωής».

Επίσης με την Ελένη Καραϊνδρου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Στέφανο Κορκολή, τον Χρήστο Νικολόπουλο κ.ά

Σε όλες αυτές τις ηχογραφήσεις συνεργάζεται με μεγάλους στιχουργούς. Με τον Νίκο Γκάτσο κατά κύριο λόγο αλλά και με τους: Λευτέρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Κανελόπουλο, Γιάννη Λογοθέτη, Πυθαγόρα, Κώστα Βίρβο, Μάνο Ελευθερίου , Κώστα Τριπολίτη και με την Λίνα Νικολακοπούλου.

Μια ζωή μέσα στη μουσική και στο τραγούδι με μια θητεία δίπλα σε τόσο μεγάλους δασκάλους – δημιουργούς, όπως είναι φυσικό, έβγαλαν και την ίδια στην όχθη των δημιουργών. Έτσι από τη δεκαετία του 90 και μετά η Δήμητρα Γαλάνη γράφει και η ίδια τραγούδια είτε για τη φωνή της, είτε για άλλους τραγουδιστές όπως επίσης και μουσική για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Σε μια διαρκή αναζήτηση για γνώση και για κάθε τι καινούργιο, παρακολουθεί κι ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα μουσικά ρεύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό την κάνει να είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με νέους δημιουργούς απ’ όποια μουσική σκηνή κι αν προέρχονται. Είτε προτείνοντας τους μέσα από παραγωγές που επιμελείται η ίδια (Δ. Τσακνής, Ξέμπαρκοι, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Ζούδισρης, Δημήτρης Υφαντής, Ζακ Στεφάνου) είτε τραγουδώντας τραγούδια τους (Μ.Φάμελλος, Κ. Βήτα, Matisse, Κίτρινα Ποδήλατα κ.α).

Συμμετείχε σαν μέλος της κριτικής επιτροπής στο ανανεωμένο Φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2005 κι από το 2007 είναι μέλος της προκριματικής επιτροπής του διεθνούς Φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής Soundwave Coca Cola.

«Με υψηλή αίσθηση ευθύνης ασχολήθηκε με τα κοινά με την ενεργή συμμετοχή της στα μεγάλα ανθρωπιστικά κινήματα όπως και στα θέματα της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων των ερμηνευτών για τα οποία μέχρι σήμερα αγωνίζεται και προωθεί.

Η Δήμητρα Γαλάνη, από τη πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με το τραγούδι μέχρι σήμερα αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα που με συνέπεια υπηρετεί αυτό που την εκφράζει. Το έργο της αποδεικνύει ότι το τραγούδι και η μουσική ήταν γι’ αυτήν πρώτα λειτούργημα και μετά βιοπορισμός. Γι’ αυτό στη συνείδηση του λαού είναι η φωνή του μουσικού μας πολιτισμού.»

Το 2012, η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάστηκε με την Χαρούλα Αλεξίου, μια συνεργασία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «συνεργασία της χρονιάς». Περισσότεροι από 40.000 θεατές παρακολούθησαν τις επιτυχημένες παραστάσεις τους στην Αθήνα (Θέατρο Παλλάς) και στη Θεσσαλονίκη (ΜΜΘ). Γι’ αυτό και οι εμφανίσεις τους μαζί συνεχίστηκαν στην καλοκαιρινή τους περιοδεία. Οι κριτικοί είπαν ότι ποτέ δύο ελληνικές φωνές δεν ταίριαξαν τόσο πολύ…Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ποτέ δύο γυναίκες της μουσικής δεν έσκυψαν με τόση εκτίμηση η μία στο έργο της άλλης.

Δισκογραφία

* Ένα χαμόγελο.. (1969)

* Επιστροφή (1970)

* Το ναυτικό μας (1970)

* Η φάτνη (1970)

* Της γης το χρυσάφι (1971)

* Το χέρι του ήλιου (1971)

* Δήμητρα Γαλάνη 1 (1971)

* 4. 5. 3 (1972)

* Η κόκκινη κλωστή (1972)

* Παύλος Μελάς (1972)

* Έχει ο θεός (1973)

* Μέρες αγάπης (1973)

* Δήμητρα Γαλάνη (1973)

* Τα ωραία του Τσιτσάνη (1973)

* Διαδρομή (1973)

* Σταθμός μηδέν (1974)

* Εσύ και εγώ (Ψυχή και σάρκα) (1974)

* Ακολουθία (1974)

* Χρυσός δίσκος (1974)

* Ο κάμπος (1974)

* Τα παιδικά (1974)

* Αποχαιρετισμός (1974)

* Σκοπευτήριο (1975)

* Δροσουλίτες (1975)

* Λεμτομέρειες (1975)

* Αθανασία (1976)

* Η συμφωνία της γιάλτας και της πικρής αγάπης τα τραγούδια (1976)

* Λεύκωμα (1976)

* Μ’αγαπούσες θυμάμαι (1978)

* 14 Χρυσές επιτυχίες Νο 1 (1978)

* 14 Χρυσές επιτυχίες Νο 2 (1978)

* Εικόνες (1979)

* Για μια μέρα ζωής (1980)

* Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας (1981)

* Καλά είναι κι έτσι (1981)

* Χαιρετισμοί (1982)

* Αξέχαστες επιτυχίες (1982)

* Ατέλειωτος δρόμος (1983)

* 30 Σπάνιες ερμηνείες 1955 – 1965 Νο 1 (1983)

* Η τιμή της αγάπης (1984)

* Ελλάς MINOS EMI (1984)

* Όλη τη μουσική μες στην αγάπη βάλε (1984)

* Κανονικά (1984)

* Μια βραδιά με ένα τραγούδι (1985)

* Μάνος Λοίζος: Αφιέρωμα (1985)

* Χάνομαι γιατί ρεμβάζω (1985)

* Καλή ακρόαση (1986)

* Παιχνίδι για δυο (1986)

* S/ S IONION 1934 (1986)

* Τραγούδια για τους φίλους μου (1986)

* Στη λεωφόρο της αγάπης (1987)

* Ζήτω το ελληνικό τραγούδι (1987)

* Στο σείριο υπάρχουνε παιδιά (1988)

* Δικαίωμα (1988)

* Σταύρος Ξαρχάκος: Συναυλία (1988)

* Νυχτερινή κυβέρνηση (1988)

* Εξ επαφής (1988)

* Παλλίροια (1989)

* Η παράσταση αρχίζει (1989)

* Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της (1989)

* Ούτε που ρώτησα (1990)

* Για πιάνο και φωνή (1990)

* Όμορφες μέρες (1990)

* Φως (1991)

* Αλήτης καιρός (1991)

* Μύθοι της Ευρώπης (1991)

* Ο μικρός επιτάφιος (1992)

* Το τραγούδι γυμνό (1992)

* Μ’ένα γλυκό αναστεναγμό (1992)

* Το φίλημα του χρόνου (1992)

* Στην αγορά του κόσμου (1993)

* Οι μπαλάντες της Δήμητρας (1993)

* Στο καλντερίμι (1994)

* Ένα γελαστό απόγευμα (1994)

* Που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό (1994)

* Η Δήμητρα Γαλάνη στο χάραμα (1994)

* Το κόκκινο φεγγάρι (1994)

* Ανάσα η τέχνη της καρδιάς (1995)

* Η Δήμητρα Γαλάνη στο χάραμα – Μέρος δεύτερο (1996)

* Τα τραγούδια του καραγκιόζη (1996)

* Τα χάρτινα (1997)

* Γυάλινα παλάτια (1998)

* Τραγούδια έγραψα για φίλους (1998)

* Χορός με την σκιά μου (1998)

* Το παλιό μου παλτό (1999)

* Να μέινουν μόνο τα τραγούδια (1999)

* Μπάρκο ψυχής (1999)

* Δήμος Μούτσης: Ηρώδειο (1999)

* Γλυκόξινο κρασί (1999)

* Ημισκούμπρια 2030 (1999)

* Από χώμα και νερό (1999)

* Live at Harama (1999)

* Δημήτρης Υφαντής: Μια ζωή μες στην άλλη (2000)

* 18 – TRIBUTE στον Γιάννη Μαρκόπουλο (2000)

* Του έρωτα το φως (2000)

* Τα μυστικά του κήπου (2001)

* Η συνάντηση (2001)

* Μετά (2001)

* Ζωντανές Ηχογραφήσεις στο Ζυγό, 2001 – 2002

* Εικόνες στο χρόνο (2002)

* Για τον Γρηγόρη (2002)

* Θα το μετανοιώσεις (2003)

* Μανώλης Φάμελλος: Μια πολιτεία στο βυθό (2003)

* Σταύρος Ξαρχάκος: Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο (2003)

* Επι σκηνής (2004)

* Το σ’αγαπώ μπορεί (2004)

* Στέφανος Κορκολής: Ανεμόπτερο (2004)

* Δυό μέρες μόνο (2005)

* Live στο Vox (2005)

* Δε ξέρω πόσο σ’αγαπώ / Συναυλία αφιέρωμα στη Β. Μοσχολιού (2006)

* Ντάμα κούπα (2007)

* Γιώργος Καραδήμος: Φως και βγαίνω (2007)

* Μatisse (2007)

* Η αγάπη χάνεται στη μνήμη (2008)

* Πίξελ (2009)

* Γαλάνη / Vassilikos: Live ηχογράφηση από το Gazarte (2011)

Πηγές:

http://www.galani.gr

http://el.wikipedia.org/

Επιμέλεια- προσαρμογή: Μαρία Ευφραιμίδου, Σοφία Παφτούνου

 


Tralala Social Media